Skip to main content

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt. De huidaandoening herken je aan roodheid, gesprongen vaatjes, talgbultjes, puistjes en ontstekingen. De huid is gevoelig en kan branderig en droog aanvoelen. De huidaandoening komt met name voor op de wangen, neus en kin. 

Rosacea wordt vaak verward met acne door de onzuivere huid wat zich voordoet met beiden huidaandoeningen. Echter zijn de talgklieren bij acne ontstoken en bij rosacea de bloedvaatjes.

Heb jij last van rosacea? Onze huidtherapeuten staan voor je klaar en geven je een vrijblijvend, persoonlijk én eerlijk advies.

Maak een afspraak

Behandelingen tegen rosacea:

Wij bieden verschillende behandelingen aan om de symptomen te verminderen, in combinatie met het gebruik van de juiste producten behalen we geweldige resultaten. Je dient je huid dus zelf ook 2x per dag goed te behandelen met de geadviseerde producten.

LED therapie:

Al vanaf de eerste LED-behandeling wordt de huid gekalmeerd en verbetert de huidbarrière, waardoor roodheid en ontstekingen sterk verminderen. De huid wordt sterker en gezonder.

Chemische peelings:

De peelings van ZO Skin Health, Dermaceutic en Renophase worden ingezet bij rosacea. De peelings verminderen de talgproductie, verbeteren de huidtextuur en herstellen de huidbarrière.

IPL laserbehandeling:

Een laserbehandeling kan de zichtbare, rode bloedvaatjes vernietigen, waardoor de roodheid wordt verminderd.

Tips om rosacea te verminderen

Laat je adviseren door een huidtherapeut

Onthoud dat rosacea een chronische aandoening is, en wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Rosacea behoeft een speciale behandelmethode. Een huidtherapeut kan je juiste huidtherapeutische diagnose stellen en een behandelplan maken.

Koop niet allerlei producten in de winkel

Rosacea is moeilijk te behandelen. Producten die in de winkel verkrijgbaar zijn werken vaak niet doordat ze doorgaans alleen werken op hydratatie. Je rosacea huid heeft meer nodig.

Vermijd triggers

Ondek wat de triggers zijn waardoor je rosacea opvlamt en probeer deze te vermijden.

Veelvoorkomende triggers zijn onder andere, de zon, warmte, kou, alcohol, gekruid voedsel, hete dranken, stress en bepaalde huidverzorgingsproducten. Het bijhouden van een dagboek kan helpen bij het ontdekken van je persoonlijke triggers.

Zonbescherming

Bescherm je huid tegen de zon. UV-straling kan een belangrijke trigger voor rosacea zijn. Gebruik dagelijks een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF (minimaal 30). De Colorescience flex is een product met een SPF 50 én een camouflageproduct in 1. Het beschermt je huid en camoufleert je roodheid.

Medicatie

In ernstige gevallen kan de huisarts of dermatoloog medicijnen voorschrijven, zoals topische crèmes of antibiotica, om de symptomen van rosacea te verminderen.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil je een persoonlijk consult en huidscan?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een eerlijk advies en persoonlijk behandelplan.

Maak een vrijblijvende afspraak