Skip to main content

Pigmentvlekken

Op je handen, armen, decolleté maar vooral ook in je gezicht kun je last krijgen van pigmentvlekken. Als je ze eenmaal hebt, gaan ze niet vanzelf weg. Je kunt bij ons terecht voor verschillende behandelingen en therapeutische producten die écht werken. 

Afhankelijk van jouw wensen en het pigmentprobleem bepalen we de meest geschikte behandelmethode, bijvoorbeeld een Hybrid laser, IPL, LED-licht- of peeling behandeling.

Onze huidtherapeuten staan voor je klaar en geven je een vrijblijvend, persoonlijk én eerlijk advies.

Maak een afspraak

Behandelingen tegen pigmentvlekken:

Onze deskundige huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van pigmentvlekken. We werken met de meest moderne, professionele hoogstaande apparatuur, waardoor wij zonder twijfel het beste resultaat leveren.

Pigment laser behandeling (IPL):

We werken met de wereldleider op het gebied van lasers, de Harmony XL van Alma lasers. Er zijn meestal 2-3 behandelingen nodig om het pigment bijna tot volledig te verwijderen.

Hybrid laserbehandeling:

De Hybrid laser is de nieuwste en krachtigste laser op de markt op het gebied van huidveroudering. De behandeling die rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken écht verminderd.

Chemische peelings:

De peelings van ZO Skin Health, Dermaceutic en Renophase worden ingezet bij pigmentvlekken. De peelings verminderen pigmentvlekken en verhelderen en egaliseren de huid.

Thuisbehandeling:

Producten van ZO Skin Health, Renophase en Dermaceutic hebben actieve ingrediënten waardoor pigmentvlekken zichtbaar verminderen.

Wat is pigment?

Pigment wordt gemaakt door pigmentcellen die in de onderste laag van de opperhuid zitten. Het aantal werkzame pigmentcellen neemt toe door zonneschade, waardoor je meer pigment krijgt. Door te veel UV-straling beschadigen de cellen en zijn ouderdomsvlekken vaak het gevolg. Maar ook na wondjes, acne of rond operatielittekens ontstaan soms pigmentvlekken.

Hoe ontstaat pigment?

Zonneschade
Zonlicht bevordert de aanmaak van pigment, omdat het als een huideigen zonbeschermer werkt tegen schadelijke UV- straling. Alleen te veel blootstelling kan zorgen voor hyperpigmentatie. Dit ziet er vaak uit als kleine, ronde, donkere vlekjes. Het pigment kan overal op de huid voorkomen, maar komen vooral voor op delen van de huid waar de zon het meeste schijnt.

Hormonale invloeden
Deze pigmentvlekken ontstaan vanuit binnen. Ze zien er ook anders uit dan vlekken die zijn ontstaan door zonneschade. Deze zijn nooit mooi rond. De randen zijn wat grillig en je ziet een grotere vlek. Het ziet eruit als een soort masker (vandaar de naam zwangerschapsmasker). De vlekken zitten op het voorhoofd, wangen en op de bovenlip.

Medicatie, de pil en cosmeticaproducten

Bijwerking van bepaalde hormonale behandelingen en vitaminetekort

Tips van de huidtherapeut

Bescherm je huid altijd met een crème met hoge SPF

Door schadelijke stralen op de huid kan er een pigmentvlekje ontstaan. Een crème met een hoge SPF doet de huid beschermen, waardoor er dus geen zonneschade zal ontstaan.

Een melasma kan nooit met IPL behandeld worden

Een melasma is alleen te behandelen met therapeutische producten die ervoor zorgen dat de pigmentcellen in de huid weer ‘normaal’ gaan functioneren. De pigmentproductie moet omlaag en de pigmentcellen moeten zich beter verdelen over de huid. De therapeutische producten van ZO Skin Health zijn hier uitermate geschikt voor.

Ga naar de huidtherapeut

Er zijn geen verzorgende behandelingen bij de schoonheidsspecialiste of producten bij de drogisterij die pigmentvlekken kunnen verminderen. Een huidtherapeut kan je adviseren welke behandeling of therapeutische producten het beste zijn voor jouw huid.

Laat je pigmentvlekken behandelen door onze deskundige huidtherapeuten.

Wil je een persoonlijk consult en huidscan?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een eerlijk advies en persoonlijk behandelplan.

Maak een vrijblijvende afspraak