Skip to main content

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken op je huid? Het zijn pigmentophopingen in de huid en ze worden vaak als storend ervaren. Als je ze eenmaal hebt, gaan ze niet vanzelf weg. Ontdek nu wat je eraan kan doen en welke behandelmethodes en therapeutische producten echt werken.

Ik wil graag een intake met huidscan en eerste behandeling boeken!

Afspraak maken

Verschillende soorten pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen ontstaan door zonneschade, na een ontstekingsreactie of onder invloed van hormonen of medicatie.

Zonneschade
Pigmentvlekken door zonneschade zien er vaak uit als kleine, ronde, donkere vlekjes. Deze kunnen overal op de huid voorkomen, maar komen vooral voor op delen van de huid waar de zon het meeste schijnt.

Melasma
Deze pigmentvlekken zijn ontstaan van binnenuit. Ze zien er ook anders uit dan vlekken die zijn ontstaan door zonneschade. Deze zijn nooit mooi rond. De randen zijn wat grillig en je ziet een grotere vlek. Het ziet eruit als een soort masker (vandaar de naam zwangerschapsmasker). De vlekken zitten op het voorhoofd, wangen en op de bovenlip.

Tips van de huidtherapeut

Bescherm je huid altijd met een crème met hoge SPF

Door schadelijke stralen op de huid kan er een pigmentvlekje ontstaan. Een crème met een hoge SPF doet de huid beschermen, waardoor er dus geen zonneschade zal ontstaan.

Een melasma kan nooit met IPL behandeld worden

Een melasma is alleen te behandelen met therapeutische producten die ervoor zorgen dat de pigmentcellen in de huid weer ‘normaal’ gaan functioneren. De pigmentproductie moet omlaag en de pigmentcellen moeten zich beter verdelen over de huid. De therapeutische producten van ZO Skin Health zijn hier uitermate geschikt voor.

Ga naar de huidtherapeut

Er zijn geen verzorgende behandelingen bij de schoonheidsspecialiste of producten bij de drogisterij die pigmentvlekken kunnen verminderen. Een huidtherapeut kan je adviseren welke behandeling of therapeutische producten het beste zijn voor jouw huid.

Behandelingen tegen pigmentvlekken

Wanneer jij je pigmentvlekken wil verminderen dan is dat ons doel! Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van pigmentvlekken. We weten welke behandeling het meest effectief is bij welke soort pigmentvlek.

Lasertherapie

Thuisbehandeling

Microneedling

Wil jij weten hoe je je pigmentvlekken moet behandelen?

Als je voor het eerst bij ons een afspraak hebt, starten wij altijd met een uitgebreid intakegesprek. Iedereen is uniek en dus ook elke huid. Bovendien moeten we weten of er contra-indicaties zijn. Daarna maken we een huidscan middels de Observ 520.

We kunnen je huidconditie dan goed bepalen en een behandelplan opstellen. In het behandelplan maken we de keuze uit een specifieke behandelmethode op de praktijk en/of welke therapeutische producten je als thuisbehandeling moet gaan inzetten.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil je een persoonlijk consult en huidscan?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een behandeling.

Afspraak maken