Skip to main content

Acne

Hoe kom je er vanaf?

Na je puberteit nog steeds acne? Bij 40 tot 55% van de volwassenen tussen de 20-50 jaar komt acne voor. Maar welke leeftijd je ook hebt, je wil altijd een mooie egale en gezonde huid. Dus geef je moed niet op!
Wat acne precies is en wat je eraan kan doen om het te verminderen of voorkomen, lees je op deze pagina.

Wat wij, als huidtherapeuten, kunnen doen voor jouw huid, vertellen wij je uitgebreid tijdens het persoonlijk consult met huidscan.

Afspraak maken
acnebehandeling diepte

Acne, wat is het precies?

Acne is een ontsteking van de talgklier. Er zijn veel verschillende vormen van acne maar de meest voorkomende is hormoon gerelateerd (acne vulgaris). Bij volwassenen heet deze vorm acne tarda. De huid, onder invloed van hormonen, ondergaat allerlei veranderingen. De talgklieren in het gelaat, op de borst en de rug worden groter en produceren meer talg. De talg wordt bovendien dikker van samenstelling.

De meest voorkomende symptomen zijn:
– Ontstekingen
– Witte kopjes
– Roodheid
– Mee-eters
– Bultjes
– Glimmende huid

Tips van de huidtherapeut om acne te verminderen

Was je gezicht minimaal 2x per dag

Een schone huid is belangrijk, omdat er anders vuil op je huid zit wat de poriën doen verstoppen en ontstekingen kan veroorzaken. Vergelijk het met tanden poetsen. Dit doe je ook 2x per dag.

Niet krabben of uitknijpen

De allerbelangrijkste tip. Met krabben of zelf uitknijpen verspreid je de talg, maak je wondjes en druk je vaak de talg naar beneden wat een ontsteking veroorzaakt. Maar belangrijker nog is dat je zo een litteken kan veroorzaken.

Salicylzuur is het belangrijkste ingrediënt in producten

Gebruik altijd producten met salicylzuur erin. Dit zuur dringt door de poriën en lost de opgehoopte talg op. Het heeft een ontstekingsremmende functie. Tevens worden de dode huidcellen verweekt, waardoor overtollig talg niet ophoopt maar op de natuurlijk wijze de huid kan verlaten.

Ga naar een huidtherapeut

Een huidtherapeut is een paramedici gespecialiseerd in de huid. Heb jij al zoveel geprobeerd en eigenlijk de moed al opgegeven, dan kan de huidtherapeut zeker nog veel voor je betekenen. Niet alleen met behandelingen, maar ook met producten en wanneer noodzakelijk ook adviseren in bepaalde medicatie (bij een medici).

Acnetherapie wordt vaak vergoed vanuit je aanvullende verzekering

Check je aanvullend pakket bij je zorgverzekeraar of acnetherapie vergoed wordt. Bij de huidtherapeut krijg je de behandelingen dan vergoed.

Behandelingen tegen acne

Het doel van onze acne behandelingen: het voorkomen van ontstekingen en het verminderen van de talgproductie. Het krijgen van een schone en gezonde huid dus.

Wij als huidtherapeuten weten precies welke behandelingen jouw huid nodig heeft. Maar niet alleen behandelingen op de praktijk zijn noodzakelijk. Wil je je acne echt aanpakken, dan kunnen thuisbehandelingen ofwel de therapeutische producten van ZO Skin Health niet ontbreken. Je gaat ook niet 2x per jaar naar de tandarts en poets je de rest van het jaar de tanden niet.

NIEUW: Alma Hybrid™ Laser

Met deze behandeling worden de mooiste resultaten verkregen met een minimale hersteltijd. Benieuwd wat de Alma Hybrid™ Laser voor jou kan betekenen? Lees dan verder of neem contact op.

Acnetherapie

Gericht op het verminderen van talgproductie en ontstekingen.

Hydrafacial

Dé pijnloze behandeling waarbij de huid wordt gereinigd, een peeling word uitgevoerd en wordt geboost.

Thuisbehandeling

Zonder de therapeutische producten van ZO Skin Health zal je huid niet verbeteren.

Wil jij je acne aanpakken?

Wij starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Iedereen is uniek en dus ook elke huid. Bovendien moeten we weten of er contra indicaties zijn. Daarna maken we een huidscan middels de Observ 520. We kunnen je huidconditie dan goed bepalen en een behandelplan opstellen. In het behandelplan maken we de keuze uit een specifieke behandelmethode en welke producten er voor jou huid noodzakelijk zijn om je acne te behandelen. Dan volgt de eerste behandeling, speciaal afgestemd op jouw huid.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil je een persoonlijk gratis consult en huidscan?

Boek dan eenvoudig je gratis consult en wij verwelkomen je graag in onze kliniek.

Consult boeken