Skip to main content

Acnelittekens

Acnelittekens kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Het kan ontstaan wanneer je gekrabd of zelf geknepen hebt aan je puistjes. Maar ook wanneer ontstekingen niet behandeld zijn of te groot zijn geweest en zijn gaan woekeren in het bindweefsel. Een litteken gaat helaas niet zomaar weg.
Er zijn gelukkig wel een aantal behandelingen en therapeutische producten die de littekentjes aan kunnen pakken of kunnen voorkomen dat acne littekentjes ontstaan.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Plan dan nu een gratis intakegesprek.

Afspraak maken
Behandeling voor effectieve huidverzorgingsroutine

Hoe ziet een acne litteken eruit?

Atrofisch litteken
Deze vorm is een van de meest voorkomende vorm van acnelittekens. Een ontsteking (puist) is te groot geworden en is gaan woekeren. Tijdens het genezingsproces is er te weinig nieuwe huid aangemaakt. 

Hypertrofisch
Deze littekens komen na acne gelukkig minder vaak voor. Deze litteken uiten zich niet in deukjes, maar in verdikkingen. Ze komen dus boven het huidoppervlakte te liggen. Deze littekens komen vaker voor bij mensen met een donkerdere huid en op de rug en schouders.

Hyperpigmentatie
Een andere vorm van acne littekens zijn donkere vlekjes, ofwel hyperpigmentatie. Er wordt op het plekje van de ontsteking meer pigment aangemaakt als reactie op de ontsteking. 

Tips van de huidtherapeut om acne littekens te voorkomen/verminderen

Niet krabben en uitknijpen

Wanneer je aan de huid gaat krabben of knijpen, krijg je een beschadiging van de huid. Een beschadiging uit zich bijna altijd in een litteken.

Bescherm je huid altijd met een crème met hoge SPF

Wanneer er een beschadiging op de huid aanwezig is en er schadelijke stralen op de huid komen, kan een pigmentvlekje ontstaan.

Wanneer je je acne behandelt krijg je minder snel littekens

Want wanneer je behandelingen ondergaat en je de juiste therapeutische producten gebruikt, zal je minder snel ontstekingen krijgen en dus ook minder snel littekens.

Behandelingen tegen acne littekens

Het doel van acne littekens behandelen is de huid gladder, egaler en dus mooier maken. Afhankelijk van de soort litteken kunnen we een passende behandeling adviseren. De meest voorkomende behandelingen bij acne littekens:

NIEUW: Alma Hybrid™ Laser

Met deze behandeling worden de mooiste resultaten verkregen met een minimale hersteltijd. Benieuwd wat de Alma Hybrid™ Laser voor jou kan betekenen? Lees dan verder of neem contact op.

Microneedling

Wil jij meer dan een verzorgende behandeling, maar wil jij geen operatie of fillers? Dan is microneedling de oplossing voor jou.

Chemische peelings

Bij een chemische peeling wordt een oplossing op de huid aangebracht om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur, teint en glans te verbeteren.

Thuisbehandeling

Wij werken met de succesvolle en effectieve therapeutische producten van ZO Skin Health. Deze producten brengen de huid terug naar de oorspronkelijke gezonde conditie.

Wil jij je acnelittekens verbeteren?

Als je voor het eerst bij ons een afspraak hebt, starten wij altijd met een uitgebreid intakegesprek. Iedereen is uniek en dus ook elke huid. Bovendien moeten we weten of er contra indicaties zijn. Daarna maken we een huidscan middels de Observ 520. We kunnen je huidconditie dan goed bepalen en een behandelplan opstellen. In het behandelplan maken we de keuze uit een specifieke behandelmethode, maken we een schatting over de aantal behandelingen en wat de kosten zullen zijn.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil je een gratis consult?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek.

Gratis consult boeken