Skip to main content

Huidveroudering

Begint je huid de eerste tekenen van veroudering te laten zien? Stoor je je aan de verslapping van je huid of aan die fijne lijntjes die je nooit hebt gehad?
Gelukkig hebben wij de oplossing! Op het gebied van huidveroudering ben je bij Dermacure aan het goede adres. We weten wat de huid nodig heeft om huidveroudering tegen te gaan en hebben daarom de beste behandelingen en producten in huis om jouw huid te verjongen.

Ik wil graag een intake met huidscan en eerste behandeling plannen.

Afspraak maken

Behandelingen om je huid te verjongen

Het doel is duidelijk: We willen de huid verjongen! Wij als huidtherapeuten weten precies wat jouw huid nodig heeft en dat zijn niet alleen behandelingen op de praktijk, maar ook thuisbehandelingen ofwel de therapeutische producten van ZO Skin Health. Je gaat ook niet 2x per jaar naar de tandarts en poets je de rest van het jaar de tanden niet. Elke dag je huid stimuleren is belangrijk.

Onze meest geboekte behandelingen:

Hybrid laserbehandeling:

Met deze behandeling worden de mooiste resultaten verkregen met een minimale hersteltijd. Benieuwd wat de Alma Hybrid™ Laser voor jou kan betekenen? Lees dan verder of neem contact op.

Microneedling:

Wil jij meer dan een verzorgende behandeling, maar wil jij geen operatie of fillers? Dan is microneedling de oplossing voor jou.

Hydrafacial:

Wil je je huid optimaal verbeteren, maar wil je ook ontspannen? Dat kan met de HydraFacial™. De huid wordt in één behandeling gereinigd, gepeeld, geboost en gestimuleerd.

Chemische peelings:

De peelings van ZO Skin Health, Dermaceutic en Renophase worden ingezet bij pigmentvlekken. De peelings verminderen pigmentvlekken en verhelderen en egaliseren de huid.

ZO Skin Health Treatments:

Wat is de perfecte huid en hoe krijg je deze? Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren welke behandelingen en producten jouw huid nodig heeft.

Wat zijn tekenen van huidveroudering?

Vanaf je 25e levensjaar worden de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar, want dan worden collagene- en elastinevezels (welke voor stevigheid en elasticiteit zorgen) minder aangemaakt door de huid. Dit heet intrinsieke huidveroudering.
Je hebt ook extrinsieke huidveroudering. Dat is huidveroudering door externe factoren zoals zonlicht, autogassen, slechte voeding etc.

Wat kan je dan gaan zien op de huid?

– fijne lijntjes
– fronsrimpel
– volumeverlies = minder strakke kaaklijn
– grovere poriën
– pigmentvlekjes

Tips van de huidtherapeut om huidveroudering tegen te gaan

Smeer je zowel in de zomer als in de winter in met een zonbescherming van minimaal SPF30

Veel mensen denken alleen de huid te moeten beschermen wanneer ze een dagje gaan zwemmen, op zonvakantie gaan of een dag veel buiten zijn. Dat is niet juist! Je gebruikt een zonbescherming niet alleen om niet te verbranden, maar ook om huidschade tegen te gaan. De schadelijke stralingen zijn er namelijk ook wanneer het bewolkt is. Ook moet je je beschermen tegen HEV licht. Dat is blauw licht van je computerscherm, je telefoon en al het andere kunstlicht.

Drink veel water

Te weinig water drinken leidt tot dehydratatie en dehydratatie leidt weer tot een gebrek aan elasticiteit van de huid. Je huid zal er dus droger, valer en doffer uitzien. Daarnaast staat je huid in verbinding met je darmen. Wanneer je te weinig water tot je neemt kun je darmproblemen krijgen, wat weer resulteert in huidklachten.

Vitamine A en C zijn uiterst belangrijk

Deze 2 vitamines zijn wetenschappelijk bewezen stoffen die zorgen voor elasticiteit en stevigheid in de huid. Daarnaast repareren en beschermen ze de huid vanwege de antioxidanten die ze in zich hebben. Antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen (= uitlaatgassen, zonnestralen etc).

Trigger je huid dagelijks zodat hij zich blijft vernieuwen

Gebruik dagelijks huidverzorging met vitamine A en C. Maar ook bepaalde zuren, zoals glycolzuur, stimuleren de huid

Ga naar de huidtherapeut

De huidtherapeut weet precies welke behandelingen en huidverbeterende producten je moet gebruiken om je huid te verjongen.

Wil jij je huid verjongen?

Wij starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Iedereen is uniek en dus ook elke huid. Bovendien moeten we weten of er contra-indicaties zijn. Daarna maken we een huidscan middels de Observ 520. We kunnen je huidconditie dan goed bepalen en een behandelplan opstellen. In het behandelplan maken we de keuze uit een specifieke behandelmethode en welke producten noodzakelijk zijn om jouw huid te verjongen. Dan volgt de eerste behandeling, speciaal afgestemd op jouw huid.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil je een persoonlijk consult en huidscan?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een behandeling.

Afspraak maken