Skip to main content

Grove poriën

Irriteer jij je aan die grove poriën in je gezicht? Heb jij een vette huid of acne (gehad)? Of heb je een grovere huidstructuur en wil je dit verbeteren? Dat kan! Er zijn verschillende behandelingen, maar ook therapeutische producten die voor verfijning van de huidstructuur kunnen zorgen.

Ik wil een intake met huidscan en eerste behandeling plannen!

Afspraak maken

Hoe ontstaan grove poriën?

Poriën zijn kleine openingen in de huid waar talg door naar buiten kan komen.
Grove poriën gaan in de meeste gevallen gepaard met een vette huid. Via poriën wordt talg over de huid verspreid. Bij een langdurige verstopping van talg rekt de wand van de porie wat op.

Zo kan je blijvend grove poriën krijgen. Daarnaast zorgt veroudering er ook voor dat poriën wat ovaler worden van vorm. Maar ook kan erfelijkheid een rol spelen.

Tips van de huidtherapeut om grove poriën te verminderen of te voorkomen

Gebruik een reiniger

Zorg ervoor dat de huid 2x per dag gereinigd wordt met een cleanser die salicylzuur bevat. Salicylzuur is een ingrediënt die er onder andere voor zorgt dat talg van de huid verwijderd wordt.

Gebruik een exfoliant

Een exfoliant zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en dat talg makkelijk de huid uit kan. Hierdoor hoopt het talg niet op, waardoor de wand van de porie ook niet wordt opgerekt. 

Ga naar de huidtherapeut

De huidtherapeut weet welke behandeling en therapeutische producten nodig zijn om de grove poriën te verkleinen.

Bescherm je huid

Door onder andere zonneschade veroudert de huid sneller. Huidveroudering zorgt voor verslapping van de huid en dus ook van de poriën. Wanneer je je huid beschermt zal je minder huidschade oplopen, waardoor je huid dus minder snel zal verouderen.

Behandelingen tegen grove poriën

We willen de poriën verkleinen! Het behandelen van de grove poriën is belangrijk, maar het tegenwerken van de huidveroudering is minstens zo belangrijk.
Dit kan je doen door de huid altijd te blijven stimuleren. Het stimuleren doe je door middel van thuisbehandelingen, ofwel therapeutische producten én door het regelmatig (het liefst 1x in de 6 weken) te behandelen in de huidtherapeutische praktijk.

De meest succesvolle behandelingen tegen grove poriën:

NIEUW: Alma Hybrid™ Laser

Met deze behandeling worden de mooiste resultaten verkregen met een minimale hersteltijd. Benieuwd wat de Alma Hybrid™ Laser voor jou kan betekenen? Lees dan verder of neem contact op.

Microneedling

Wil jij meer dan een verzorgende behandeling, maar wil jij geen operatie of fillers? Dan is microneedling de oplossing voor jou.

Chemische peelings

Bij een chemische peeling wordt een oplossing op de huid aangebracht om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur, teint en glans te verbeteren.

Thuisbehandeling

Wij werken met de succesvolle en effectieve therapeutische producten van ZO Skin Health. Deze producten brengen de huid terug naar de oorspronkelijke gezonde conditie.

Wil jij je grove poriën aanpakken?

Wij starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Iedereen is uniek en dus ook elke huid. Bovendien moeten we weten of er contra-indicaties zijn. Daarna maken we een huidscan middels de Observ 520. We kunnen je huidconditie dan goed bepalen en een behandelplan opstellen. In het behandelplan maken we de keuze uit een specifieke behandelmethode en welke therapeutische producten noodzakelijk zijn om de grove poriën aan te pakken. Dan volgt de eerste behandeling, speciaal afgestemd op jouw huid.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil je een persoonlijk consult en huidscan?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een behandeling.

Afspraak maken