Skip to main content

FotoFacial

Wil jij graag een effectieve behandeling voor je pigmentvlekken of roodheid in je gezicht, hals of op je handen? Met de FotoFacial kunnen we een optimaal resultaat behalen.

De FotoFacial is een verjongende combinatiebehandeling die de huid gladder, egaler en gezonder maakt. We combineren een IPL laserbehandeling met een chemische peeling die we op maat inzetten afgestemd op jouw huidbehoeften en wensen.

Maak een afspraak

Voor wie is de FotoFacial geschikt?

Bij onderstaande huidindicaties kan de FotoFacial succesvol worden ingezet.

Rode huid:
Rosacea, couperose, rode wangen en vaatjes

Ongelijkmatige huidtint:
Pigment, zonbeschadiging en ouderdomsvlekken

Huidveroudering:
Fijne lijntjes en verlies van collageen en elastine

Veelgestelde vragen

Wat is een FotoFacial behandeling?

Een IPL PhotoFacial is een huidbehandeling waarbij we onze IPL laser van Alma met een chemische peeling combineren om de teint te verbeteren en de huid te verjongen. De behandeling wordt ingezet om verschillende huidaandoeningen aan te pakken, zoals pigment, zonneschade, ouderdomsvlekken, fijne lijntjes, couperose, rosacea en rode huid.

De behandeling kan ook helpen bij het stimuleren van de productie van collageen en elastine, wat bijdraagt aan een stevigere en jonger uitziende huid.

Kan ik direct behandeld worden?

Voor de FotoFacial behandeling is het van belang dat jouw huid in goede conditie is. Als je nieuw bij ons in de kliniek bent, starten we voorafgaand altijd met een huidscan zodat we een persoonlijk behandelplan kunnen opstellen om je te voorzien van de best mogelijke huidverbetering.

Tijdens het gesprek adviseren wij wat jouw huid nodig heeft om te kunnen starten met de behandeling en het gewenste resultaat te behalen.

Klik hier om een afspraak te maken.

Wanneer zie ik het resultaat van de behandeling?

De resultaten van een FotoFacial behandeling kunnen variëren afhankelijk van het specifieke huidprobleem dat wordt behandeld en je huidtype. Over het algemeen beginnen de meeste cliënten verbeteringen in hun huid te zien binnen een paar dagen tot een week na de eerste behandeling.

Voor sommige aandoeningen, zoals oppervlakkige pigmentatie of kleine bloedvaatjes, kunnen de resultaten vrij snel zichtbaar zijn. Een diepere huidaandoening kan meer behandelingen vereisen.

De collageenproductie neemt geleidelijk toe na de behandeling, wat bijdraagt aan een meer jeugdige en stevige uitstraling van de huid op langere termijn.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om optimale resultaten te bereiken ondergaan onze cliënten tussen de 2 tot 4 FotoFacial behandelingen, verspreid over enkele weken of maanden en afhankelijk van de huidaandoening en de diepte ervan.

Doet het pijn?

De ervaring van pijn of ongemak tijdens een FotoFacial behandeling kan variëren van persoon tot persoon. Veel mensen omschrijven het gevoel van de IPL laser als een lichte prikkeling of het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geknapt. Dit komt door de intense lichtpulsen die door de huid worden geabsorbeerd om de onderliggende weefsels te behandelen.

Tijdens het aanbrengen van de peeling kan er een licht branderig gevoel of ongemak worden ervaren, vergelijkbaar met het gevoel van een warme prikkeling op de huid.

Sommige mensen ervaren meer ongemak dan anderen, maar het wordt over het algemeen goed verdragen.

Hoelang blijf ik resultaat zien?

Na de behandeling is het essentieel om je huid thuis goed te blijven verzorgen volgens het geadviseerde protocol van de huidtherapeut, inclusief het vermijden van direct zonlicht en het gebruik van een hoge SPF-zonnebrandcrème, om de resultaten van een half jaar tot een jaar te behouden en de huid te beschermen.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een FotoFacial wordt vergoed. Met een aanvullende zorgverzekering bestaat de mogelijkheid dat je bent verzekerd. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding.

Wat zeggen onze klanten?

Betalen in termijnen is mogelijk, bekijk hier onze tarieven.

Behandelingen op maat.

Persoonlijk behandelplan en advies door deskundige huidtherapeuten.

Maak een afspraak