Skip to main content

Chemische peelings

Chemische peelings zijn populaire huidbehandelingen die worden ingezet om de huid te verjongen en verschillende huidproblemen aan te pakken. Of je nu last hebt van acne littekens, rimpels, pigmentvlekken, of gewoon een frissere uitstraling wilt, chemische peelings kunnen een effectieve oplossing zijn. Op deze pagina zullen we alles bespreken wat je moet weten over chemische peelings, hoe ze werken, de verschillende soorten peelings, de voordelen en risico’s, en wat je kunt verwachten tijdens de behandeling.

Boek dan een intake

Heb je last van?

 • Grove poriën
 • Acne
 • Fijne lijntjes en rimpeltjes
 • Rode vlekjes na een ontsteking
 • Gevoelige huid
 • Littekens
 • Pigmentvlekjes

Maar wil jij:

 • Verbetering van de huidtextuur en -teint
 • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
 • Verlichting van acne en acne littekens
 • Vermindering van pigmentvlekken en zonnevlekken
 • Stimulatie van de collageenproductie
 • Algehele huidverjonging
 • Minder gevoelige huid

Plan dan een afspraak

Een chemische peeling is dan wellicht de beste behandeling voor jou!

Afspraak maken

Wat doet een Chemische Peeling?

Exfoliatie:

Verwijderen de bovenste laag dode huidcellen. Dit kan leiden tot een gladdere, zachtere huid en kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, en ongelijkmatige huidskleur en textuur.

Stimulatie van collageenproductie:

Sommige chemische peelings, met name dieper gaande peelings, kunnen de productie van collageen stimuleren. Collageen is een eiwit dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft, en het stimuleren van collageenproductie kan bijdragen aan een jongere uitstraling van de huid.

Verbetering van pigmentproblemen:

Chemische peelings kunnen worden gebruikt om pigmentproblemen zoals hyperpigmentatie (donkere vlekken) of melasma (zwangerschapsmasker) te verminderen. Ze kunnen de huid egaliseren en de teint verbeteren.

Acnebehandeling:

Chemische peelings kunnen helpen bij de behandeling van acne en acne littekens. Ze verminderen de talgproductie, exfoliëren verstopte poriën en verminderen ontsteking, wat kan resulteren in een heldere huid.

Verkleining van de poriën:

Diepere chemische peelings kunnen de grootte van de poriën verminderen door overtollig talg en dode huidcellen te verwijderen.

Verbetering van de huidtextuur:

Chemische peelings kunnen de huidtextuur verbeteren door het verminderen van littekens, ruwheid en onregelmatigheden.

Huidverstrakking:

Diepere chemische peelings kunnen leiden tot huidverstrakking door de onderliggende huidlagen te stimuleren en te vernieuwen.

Prijzen

Binnen onze kliniek werken we met verschillende chemische peelings van ZO Skin Health, Dermaceutic en Renophase. We maken een uitgebreide huidanalyse en kijken welke peeling het meest geschikt is voor jouw huidprobleem.

Chemische peelings

Milde peeling

€135

TCA peeling

v.a. €175

ZO stimulator peel

€135

ZO 3-step-peel

€275

ZO 3-step-peel | Kuur van 3 behandelingen

€749

Peeling combinatiebehandeling

PhotoFacial

€300

Pixel Peel

€195

Pixel Peel | Kuur van 3 behandelingen

€550

De behandelingen worden vaak (deels) vergoed door zorgverzekeraars. Bekijk je aanvullend pakket of op www.zorgwijzer.nl om te zien of de behandelingen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Wat kan je van een chemische peeling verwachten?

Voorzorg:

Het is erg belangrijk te weten dat niet elke peeling direct uitgevoerd mag worden. De huid dient minimaal 2-4 weken voorbereid te worden met producten. Doe je dit niet dan kan er een ongewenste huidreactie ontstaan.

Ook mogen er enkele dagen voorafgaand aan de behandeling sommige producten niet meer gebruikt worden. Je huidtherapeut zal je hier goed over informeren.

Tijdens de behandeling:

Elke chemische peeling is anders en je huidtherapeut zal ook bij elke behandeling uitleg geven over de soort peeling en welke huidreacties daarbij horen.

Tijdens de behandeling kan je, afhankelijk van de soort peeling, een tinteling/branderig gevoel of warmte ervaren. Dit is normaal en dit is maar van korte duur.

Na de behandeling:

De huidreactie na de behandeling zal afhankelijk zijn van de soort peeling die uitgevoerd is. Bij sommige peelings heb je geen huidreactie en ziet de huid er direct stralend uit maar bij sommige peelings krijg je een huidreactie.

De huidreacties kunnen zijn: roodheid, trekkerig gevoel en schilfering. Dit zijn normale reacties en kunnen ongeveer 1 tot 5 dagen aan.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil je een persoonlijk consult en huidscan plannen?

Als je voor het eerst bij ons komt, hebben we altijd een intakegesprek. Tijdens de intake bekijken we jouw huidconditie aan de hand van een huidscan. Zo krijg jij een persoonlijk behandelplan met advies voor behandelingen en producten.

Afspraak maken