Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Chemische Peelings

Wat kunnen wij bij Dermacure voor u betekenen?

Afhankelijk van uw huid, uw klacht en uw wens gaan wij bepalen welke peeling het meest geschikt is voor u. Wij werken met 2 verschillende merken, de peelings van Dr. Zein Obagi en de peelings van Dermaquest.

Peeling van Dr. Zein Obagi

Facial Stimulation Peel
De Facial Stimulator Peel is een AHA (Alpha Hydroxy Acid) en BHA (Beta Hydroxy Acid) peeling met onder andere salicylzuur, melkzuur en citroenzuur. De genoemde ingrediënten hebben een stimulerende, exfoliërende en ontstekingsremmende werking op de huid. Het stimuleert de celvernieuwing, vermindert fijne lijntjes, werkt verhelderend en verbetert de structuur van de huid. Deze peeling is het best in kuurverband toe te passen (bij voorkeur 6x over 6 maanden) en heeft als voordeel dat het nauwelijks schilfering geeft. Het is ook mogelijk deze minder vaak toe te passen, maar de resultaten zijn het mooist in kuurverband.
3 step stimulation peel
De ZO MEDICAL 3-Step Stimulation Peel is een medische peeling die zorgt dat door een mix van hoog geconcentreerde zuren effectief de talg- en pigmentproductie onder controle komt en dat de fibroblasten in de dermis dusdanig gestimuleerd wordt dat de huid ook zal verstrakken en rimpels en fijne lijntjes verminderen. De hoog geconcentreerde zuren zijn salicylzuur (17%), trichloorazijnzuur (10%) en melkzuur (5%). Samen met de 6% Retinol Stimulation Crème, die inbegrepen is bij deze behandeling, ondergaat de huid een ongekende verjonging.
Blue peel
Een gemodificeerde peeling is de ‘blue peel’. Dit is een TCA-peeling die in diepte controleerbaar is door een blauwe kleurstof die eraan toegevoegd wordt. De intensiteit van de kleur laat zien in welke huidlaag de peeling is doorgedrongen. Hierdoor is het niet alleen de meest veilige peeling, maar ook de meest effectieve. De peeling is voor ieder huidtype geschikt.
Zie voor meer informatie de pagina over de producten van Dr. Zein Obagi .

Peeling voor thuisgebruik

Advanced Radical Night Repair van dr. Zein Obagi
De Advanced Radical Night Repair thuispeel bevat 1% retinol, het enige bewezen ingrediënt dat tekenen van veroudering tegen gaat. Dit product stimuleert celvernieuwing, vermindert fijne lijntjes, stimuleert de collageenproductie en reguleert de talgproductie. Het voordeel van deze peel: geen inwerktijd, geen bezoek aan de huidtherapeut en kan gewoon thuis worden uitgevoerd. De peel bestaat uit 3 tot 5 dagen gebruik van 6 tot 24 pompjes. Tijdens en na de peel kan de huid enkele dagen wat roodheid en schilfering vertonen maar met een gezonde en verjongde huid als gevolg! U krijgt van ons het protocol en de begeleiding tijdens de kuur.
Invisapeel
Een enzymatische en chemische peel die thuis kan worden uitgevoerd zonder schilfering! Ideaal voor het bereiken van snellere resultaten, het wegnemen van schilfertjes in de reactiefase en epidermale cel vernieuwing. Door het sneller vernieuwen van de bovenste huidlaag wordt de huid zachter, steviger en helderder. De Invisapeel kan 2-3 keer per week gebruikt worden en kan worden toegepast in ieder ZO® protocol. Ook ideaal te gebruiken voorafgaand aan een feestje zodat u er stralend uitziet!

Voor- en nabehandeling

Als de huid goed voorbehandeld is, kun je het meest optimale resultaat bereiken. Hoe gezonder de huid bij aanvang van de peeling, des te minder de complicaties zijn en des te beter dringt de peeling door in de huid.
De nabehandeling bestaat uit een zonbescherming met een SPF 30 (of hoger) dat ervoor zorgt dat er geen hyperpigmentatie optreedt. De zonbescherming is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en moet overal mee naar toe! Er moet namelijk iedere 2 uur gesmeerd worden om goed beschermd te zijn tegen de zon. Dit product is onmisbaar om goed resultaat in stand te houden.
Wij hebben in onze praktijk het meest ideale product, colorescience! U bent van harte welkom in onze praktijk zodat we samen kunnen kijken naar de meest geschikte zonbescherming voor uw huid.