Skip to main content

Chemische peelings

Chemische peelings zijn populaire huidbehandelingen die worden ingezet om de huid te verjongen en verschillende huidproblemen aan te pakken. Of je nu last hebt van acne, littekens, huidveroudering, een ongelijkmatige huidtint, of gewoon een gladde, stralende teint wilt, chemische peelings kunnen een effectieve oplossing zijn.

De resultaten van een chemische peeling kunnen variëren afhankelijk van het type peeling, de concentratie van de gebruikte ingrediënten en de individuele huidconditie. Ontdek de voordelen van op maat gemaakte chemische peelings en ervaar een vernieuwde, stralende huid.

Een grondig consult met een van onze ervaren huidtherapeuten is essentieel om de beste behandelingsmethode te bepalen voor je specifieke behoeften en huidtype.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult met huidscan en begin je reis naar een egale, gladde en gezonde huid.

Maak een afspraak

Gepersonaliseerde peelings op maat

Bij onze huidkliniek geloven we dat elke huid uniek is en verdient een op maat gemaakte aanpak. Daarom bieden wij chemische peelings aan die specifiek zijn afgestemd op de individuele behoeften van onze cliënten.

Onze ervaren huidtherapeuten beginnen met een grondige huidanalyse om de specifieke huidproblemen en -behoeften van elke cliënt te begrijpen. Op basis hiervan stellen ze een op maat gemaakt behandelplan op, inclusief het juiste type en de concentratie van chemische peelings.

Optimale huidverbetering

Of het nu gaat om het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van pigmentatieproblemen of het behandelen van acne, onze op maat gemaakte chemische peelings bieden effectieve oplossingen voor verschillende huidproblemen.

Door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en geavanceerde formules zorgen onze chemische peelings voor een diepe exfoliatie en stimuleren ze de natuurlijke vernieuwing van de huid. Dit resulteert in een stralende, jeugdig uitziende huid met een verbeterde teint en textuur.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een chemische peeling?

Chemische peelings bieden verschillende voordelen voor de huid, waaronder:

Huidverjonging: Chemische peelings kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering door de stimulatie van de collageenproductie en het verwijderen van beschadigde huidcellen.

Verbeterde huidtextuur: Door de dode huidcellen te verwijderen, kunnen chemische peelings de huidtextuur egaliseren en een gladdere, zachtere huid onthullen.

Verminderde pigmentatie: Chemische peelings kunnen helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma, door het verminderen van de melanineproductie in de huid.

Acnebehandeling: Voor mensen met acne of acne littekens kunnen chemische peelings helpen bij het verminderen van acne-uitbraken, het opruimen van verstopte poriën en het verminderen van littekens.

Verbeterde huidskleur: Chemische peelings kunnen de huidskleur egaliseren en een meer gelijkmatige teint bevorderen door het verwijderen van beschadigde huidcellen en het bevorderen van de celvernieuwing.

Verfijning van poriën: Door de dode huidcellen en overtollig talg te verwijderen, kunnen chemische peelings helpen bij het verkleinen van de poriën en het verminderen van het risico op verstopte poriën en acne-uitbraken.

Stimulatie van celvernieuwing: Chemische peelings stimuleren de natuurlijke celvernieuwing van de huid, waardoor een gezondere, jonger uitziende huid wordt bevorderd.

Ik heb last van acne, moet ik een peeling nemen?

Chemische peelings kunnen helpen bij de behandeling van acne en acne littekens. Ze verminderen de talgproductie, exfoliëren verstopte poriën en verminderen ontsteking, wat kan resulteren in een heldere huid.

Kan ik direct behandeld worden?

Het is erg belangrijk te weten dat niet elke peeling direct uitgevoerd mag worden. De huid dient minimaal 2-4 weken voorbereid te worden met producten. Doe je dit niet dan kan er een ongewenste huidreactie ontstaan.

Ook mogen er enkele dagen voorafgaand aan de behandeling sommige producten niet meer gebruikt worden. Onze huidtherapeuten informeren je hier duidelijk over.

Stimuleert een chemische peeling de collageenproductie?

Sommige chemische peelings, met name dieper gaande peelings, kunnen de productie van collageen stimuleren. Collageen is een eiwit dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft. Het stimuleren van collageenproductie kan bijdragen aan het bevorderen en het behouden van een jeugdige huid op lange termijn.

Verminderd mijn pigment door een peeling?

Chemische peelings kunnen worden gebruikt om pigmentproblemen zoals hyperpigmentatie (donkere vlekken) of melasma (zwangerschapsmasker) te verminderen. Een peeling egaliseert de huid en verbetert de huidtint.

Hoelang moet mijn huid herstellen na een peeling?

De huidreactie na de behandeling zal afhankelijk zijn van de soort peeling die uitgevoerd is. Bij sommige peelings heb je geen huidreactie en ziet de huid er direct stralend uit maar bij sommige peelings krijg je een huidreactie.

De huidreacties kunnen zijn: roodheid, trekkerig gevoel en schilfering. Dit zijn normale reacties en kunnen ongeveer 1 tot 5 dagen aan.

Doet het pijn?

Elke chemische peeling is anders en je huidtherapeut zal ook bij elke behandeling uitleg geven over de soort peeling en welke huidreacties daarbij horen.

Tijdens de behandeling kan je, afhankelijk van de soort peeling, een tinteling/branderig gevoel of warmte ervaren. Dit is normaal en dit is maar van korte duur.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een chemische peeling wordt vergoed. Met een aanvullende zorgverzekering bestaat de mogelijkheid dat je bent verzekerd. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding.

Wat zeggen onze klanten?

Betalen in termijnen is mogelijk, bekijk hier onze tarieven.

Behandelingen op maat.

Persoonlijk behandelplan en advies door deskundige huidtherapeuten.

Maak een afspraak