Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Over Ons

Dermacure kliniek voor huidzorg

Dermacure biedt deskundige huidtherapeutische behandelingen en laserbehandelingen aan, afgestemd op uw huid en/of huidproblematiek. Wij werken met de nieuwste en beste technieken en beschikken over de nieuwste medische laser apparatuur. In onze drie praktijken behandelen wij huidproblemen, zoals acne, pigmentvlekken, littekens en couperose. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van lipoedeem, veneus oedeem en lymfoedeem. Ook voor huidverjongings- en huidverbeteringsbehandelingen kunt u bij ons terecht.

Kwaliteit

Dermacure is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De huidtherapeuten hebben allemaal de HBO opleiding Huidtherapie met succes afgerond. Tevens word iedereen voortdurend bijgeschoold, zodat we kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen garanderen.

Huidtherapeut

Huidtherapeuten worden veelal vergeleken met schoonheidsspecialisten of dermatologen. Het beroep behoort, net als een fysiotherapeut, logopedist en podotherapeut, tot de beroepsgroep “paramedici”. Een huidtherapeut is dus een paramedicus met een uitgebreide specifieke kennis over de huid. Het is tevens een beschermde titel die je alleen mag voeren na het volgen van een 4 jarige voltijd HBO opleiding. De huidtherapeut is bij uitstek dé huidspecialist die gespecialiseerd is in de behandeling van een zieke of beschadigde huid.

Huidtherapeuten van Dermacure

Bij Dermacure werken drie huid- en oedeemtherapeuten en sinds kort ook een schoonheidsspecialist.

We stellen ons graag aan u voor.

Dermacure Chrétienne

Chrétienne Louwers

Eigenaresse – huid- en oedeemtherapeute
Dermacure Yvonne

Yvonne Smolders

Huid- en oedeemtherapeute
Dermacure Suzan

Suzan Knoops

Huid- en oedeemtherapeute

Waarom een huidtherapeut?

Het voordeel van een huidtherapeut ten opzichte van een dermatoloog is de laagdrempeligheid. U kunt op korte termijn terecht om uw huid na te laten kijken en een advies op maat te krijgen. Door het gebruik van producten met hoge concentraties actieve ingrediënten en de juiste aflevertechnieken is de toepassing van antibiotica of sterkere medicijnen niet altijd nodig.

 

Oedeem patiënten bieden wij totaalzorg. Al onze huidtherapeuten zijn opgeleid om te zwachtelen, manuele lymfedrainage uit te voeren en steunkousen of andere hulpmiddelen aan te meten. U hoeft hiervoor dus niet naar een andere zorgverlener toe.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!