Skip to main content

Coagulatie

De coagulatiebehandeling is een techniek die wordt gebruik om huid bultjes, huidoneffenheden en kleine vaatwafwijkingen (rode bloedvaatjes op het gezicht) te verwijderen of te verminderen. Tijdens de behandeling maken we gebruik van elektrische stroom om de oneffenheden effectief te behandelen.

Wil jij graag behandeld worden of twijfel je over een bultje of plekje of het behandeld kan worden? Neem dan contact met ons op en wij staan voor je klaar.

Maak een afspraak

Wat kan behandeld worden?

Bij onderstaande huidindicaties kan coagulatie succesvol worden ingezet.

  • Fibromen (steelwratjes)
  • Ouderdomswratten
  • Cherry angiomas (rode moedervlekken)
  • Spider naevi
  • Kleine adertjes
  • Andere kleine huidoneffenheden

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een coagulatie behandeling?

Tijdens een coagulatie behandeling maken we gebruik van de zapper die heel kortstondig in contact wordt gebracht met de huid. Door de elektrische stroom wordt warmte geproduceerd wanneer de naald de huid raakt. Deze warmte veroorzaakt coagulatie (stolling) van de eiwitten in het weefsel, wat leidt tot het krimpen of vernietigen van het ongewenste weefsel of de bloedvaatjes.

Kan ik direct behandeld worden?

Jazeker, je kan gelijk behandeld worden. Na het beoordelen van het bultje of vaatje kunnen we de behandeling direct uitvoeren.

Klik hier om een afspraak te maken.

Wanneer zie ik het resultaat van de behandeling?

Het resultaat is direct zichtbaar en er is nagenoeg geen hersteltijd. De mogelijkheid bestaat dat er een klein korstje vormt op de behandelde plek. Dit korstje valt na enige tijd af, waarna de huid eronder kan genezen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Door onze effectieve behandelmethode is er in de meeste gevallen slechts één tot twee behandelingen nodig om de huidafwijking te verwijderen.

Doet het pijn?

Het ervaren van pijn tijdens een coagulatiebehandeling kan variëren van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en locatie van de te behandelen huidoneffenheden en de gevoeligheid van de huid.

De meeste mensen beschrijven het gevoel tijdens de behandeling als een licht prikkelend of brandend gevoel op de huid, vergelijkbaar met een speldenprik of een klein schokje. De meeste ongemakken zijn echter kortdurend en duren slechts enkele seconden per behandelde plek.

Hoelang blijf ik resultaat zien?

Het resultaat is meestal permanent, omdat de aandoening volledig wordt verwijderd tijdens de behandeling. Echter kan het voorkomen dat na verloop van tijd nieuwe bultjes of vaatjes ontstaan.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een coagulatie behandeling wordt vergoed. Met een aanvullende zorgverzekering bestaat de mogelijkheid dat je bent verzekerd. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding.

Wat zeggen onze klanten?

Betalen in termijnen is mogelijk, bekijk hier onze tarieven.

Behandelingen op maat.

Persoonlijk behandelplan en advies door deskundige huidtherapeuten.

Maak een afspraak