Skip to main content

Medische LED therapie

Heb jij last van een blessure, een rode vlekkerige huid, eczeem, psoriasis, acne, rosacea of wil jij je huid verjongen dan is LED therapie de oplossing voor jou.

LED-licht geeft de cellen energie om natuurlijke huidvernieuwing en herstelprocessen in het lichaam te versnellen. Denk hierbij aan rood lichttherapie, maar ook blauw licht en NIR licht. Een essentiële behandeling voor een gezonde huid.

Maak een afspraak

Rood licht (633 nm)

Het rode licht heeft een sterk huidverjongend effect omdat het de collageen- en elastine synthese stimuleert en de hydratatie in de huid verhoogt. Dit resulteert in een soepele, egale en stevigere huid. Tevens stimuleert rood licht therapie de bloedsomloop en het lymfestelsel. De perfecte oplossing voor het revitaliseren en herstellen van de huid.

Blauw licht (415 nm)

Het blauwe licht bestrijdt ontstekingen en onzuiverheden zonder irritatie te veroorzaken. Het licht vernietigt de bacteriën op de huid die puistjes, roodheid en ontstekingen veroorzaken. Daarnaast heeft het een positief en kalmerend effect op andere huidaandoeningen die met irritatie en roodheid gepaard gaan.

Nabij-infrarood licht (830 nm)

Nabij-infrarood licht kan diep in de huid en bindweefsel doordringen. Het heeft een zeer sterk effect op de vernieuwing van de cellen en daarmee een grote invloed op de huidherstel, pijn en ontstekingen. Het bevordert een gezonde huid, kalmeert roodheden, irritatie en helpt pigmentvlekjes te verminderen.

Veelgestelde vragen

Wat doet LED therapie voor je huid?

Met LED-lichttherapie worden huidcellen geactiveerd door de specifieke golflengten van het apparaat. Het is dus geen invasieve of chemische behandeling. Door gebruik te maken van de combinaties van blauw, rood en nabij-infrarode licht kunnen we de natuurlijke verjongings- en genezingsprocessen van de huid activeren.

Werkt de Dermalux LED behandeling effectief?

De medische Dermalux Tri-Wave MD is een uniek apparaat in de wereld van LED-licht, doordat het apparaat medisch CE gecertificeerd is en een gepatenteerde LED-technologie voor zowel medische als esthetische behandelingen. Daarnaast is het het enige krachtige apparaat dat voor medische indicaties ingezet wordt en zowel rood, blauw als NIR licht uitstraalt.

Zie ik direct resultaat?

Met de Dermalux Tri-Wave MD zien we al na één behandeling huidverbetering. De huidcellen krijgen namelijk onmiddellijk nieuwe energie, waardoor een vale, vermoeide teint wordt hersteld. Een kuur van behandelingen zorgt voor een langdurig zichtbaar resultaat. Dit raden we dan ook altijd aan.

Voor welke huidindicaties is LED therapie geschikt?

Het is klinisch aangetoond dat LED-lichttherapie:

  • de collageen- en elastine productie stimuleert
  • de bloedsomloop verbetert
  • roodheid en irritatie vermindert
  • afrekent met bacteriën die onzuiverheden veroorzaken.

Daardoor kan een ​​breed scala aan aandoeningen worden behandeld. We zorgen ervoor dat de huid aan het werk wordt gezet om van binnenuit te herstellen en te verbeteren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimaal resultaat is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder indicatie en ernst, leeftijd en levensstijl. Over het algemeen wordt voor alle aandoeningen een kuur van 6 tot 12 sessies aanbevolen. Behandelingen die snel achter elkaar worden uitgevoerd, zullen over het algemeen sneller resultaat opleveren. Daarom voeren we de behandelingen kort opeenvolgend uit, het liefst 2x per week.

Dit geeft een sterke activatie van de huid voor zichtbare en blijvende verbetering. Na de kuur kan het resultaat behouden worden met onderhoudsbehandelingen.

Hoelang duren de behandelingen?

De behandeling duurt 20-30 minuten en is volledig pijnvrij.

Moet de huid herstellen na de behandeling?

Nee, je hoeft geen rekening te houden met een hersteltijd.

Doet het pijn?

De LED behandeling is pijnloos en zeer rustgevend en ontspannend. Het LED-licht zorgt daarbij ook voor een serotonine verhoging waardoor hoofdpijn, stress en spanningen verminderen. Er kan ook wat warmte ervaren worden doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Kortom, je waant je 20 minuten lang op een tropisch strand.

Is de Dermalux LED-lichtbehandeling veilig?

Ja, de Dermalux Tri-Wave MD voldoet aan alle kwaliteit- en veiligheidseisen. Het is het krachtigste apparaat dat verkrijgbaar is en heeft ook als enige een medisch CE keurmerk. Het is daarnaast ook het enige apparaat dat kan aantonen niet meer dan 2% afwijking in zijn golflengtes te hebben. Door met dit apparaat te werken onderscheiden wij ons in de wereld van LED-lichtbehandelingen voor de huid.

Het genereert geen warmte of UV-golflengten, dus kan de huid niet beschadigen of lichtgevoeligheid veroorzaken. Het is klinisch bewezen veilig te zijn voor alle huidtypes en de meest gevoelige huidaandoeningen.

Wat zeggen onze klanten?

Betalen in termijnen is mogelijk, bekijk hier onze tarieven.

Behandelingen op maat.

Persoonlijk behandelplan en advies door deskundige huidtherapeuten.

Maak een afspraak