Skip to main content

Microneedling

Onze deskundige huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in microneedling, een geavanceerde behandelmethode voor het verbeteren van de huidtextuur en het stimuleren van celvernieuwing.

Microneedling is een cosmetische behandeling waarbij kleine naaldjes in de huid worden geprikt om gecontroleerde micro-verwondingen te veroorzaken. Dit stimuleert de huid om nieuw collageen en elastine te produceren en zorgt voor een stevige, gladde en egale huid.

Ben je aanvullend verzekerd? Sommige behandelingen worden (deels) door zorgverzekeraars vergoed. Check je aanvullend pakket of www.zorgwijzer.nl om te zien wat er vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Microneedling behandeling op maat

Bij Dermacure begrijpen we dat elke huid uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte combinatiebehandelingen met microneedling die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en huidtype.

Door verschillende technieken te combineren, bereiken we synergetische effecten die leiden tot betere resultaten. De combinatie resulteert in een nog sterkere stimulatie van collageen en een meer doeltreffende behandeling voor de algehele huidverbetering.

Of je nu wilt werken aan huidverjonging, littekens wilt verminderen of pigmentvlekken wilt behandelen, wij kunnen je helpen om je huidproblemen aan te pakken.

Veelgestelde vragen

Wat kun je verwachten van een microneedling behandeling?

We starten altijd met een uitgebreid, persoonlijk consult en een huidscan. Daarna zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen.

In het apparaat, de Dermapen, wordt een opzetstukje met naaldjes geplaatst. Tijdens de behandeling gaan de naaldjes met hoge snelheid loodrecht de huid in en worden er dus kleine kanaaltjes in de huid gevormd. Door deze kanaaltjes wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken waardoor de huid strakker en voller zal worden. 

Wat zijn de voordelen van microneedling?

De voordelen van microneedling:

Verbetert huidtextuur: Microneedling maakt de huid gladder en zachter door de natuurlijke genezingsreactie van de huid te stimuleren.

Vermindert rimpels en fijne lijntjes: De boost in collageen en elastine verminderd tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes.

Verkleint poriën: Het proces kan helpen bij het verkleinen van vergrote poriën, wat zorgt voor een egaler huidoppervlak.

Vermindert littekens: Microneedling verminderd (acne) littekens, door de huid te helpen herstellen.

Verbetert hyperpigmentatie: Door de huid te vernieuwen, kan microneedling helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en verkleuringen.

Verbetert de opname van huidverzorgingsproducten: De microkanaaltjes die tijdens de procedure worden gemaakt, verhogen de absorptie van serums en andere huidverzorgingsproducten, waardoor de effectiviteit toeneemt.

Hoe ziet mijn huid direct na de behandeling eruit?

De naaldjes van de Dermapen creëren microkanaaltjes, wat een lichte roodheid en zwelling kan veroorzaken, maar dit trekt meestal binnen een paar dagen weg.

Moet ik ergens rekening mee houden na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid gevoelig zin, en het is belangrijk om deze goed te verzorgen. Het wordt aanbevolen om zonblootstelling te vermijden en het protocol die is opgesteld door een van onze huidtherapeuten te volgen.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat zal enkele weken na de microneedling behandeling zichtbaar worden en verbeteren naarmate de huid nieuwe collageen- en elastinevezels aanmaakt. Voor optimale resultaten zijn meerdere behandelingen nodig.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wanneer je daadwerkelijk verschil wil zien, heb je minimaal 5 behandelingen nodig. Na de behandeling moet de huid zich herstellen en heeft de huid de tijd nodig om nieuwe huidcellen aan te maken. Het definitieve resultaat is dan ook pas 3 maanden na de laatste behandeling zichtbaar.

Doet het pijn?

Voordat wij de behandeling uitvoeren, smeren we de huid in met een verdovende crème. Daardoor is de behandeling niet pijnlijk.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een microneedling behandeling wordt vergoed. Met een aanvullende zorgverzekering bestaat de mogelijkheid dat je bent verzekerd. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding.

Wat zeggen onze klanten?

Betalen in termijnen is mogelijk, bekijk hier onze tarieven.

Behandelingen op maat.

Persoonlijk behandelplan en advies door deskundige huidtherapeuten.

Maak een afspraak