Skip to main content

Laserbehandelingen met IPL

Onze IPL laserbehandelingen bieden een effectieve en veelzijdige oplossing voor een breed scala aan huidproblemen, van ongewenst haar tot een ongelijkmatige huidtint en meer.

Met IPL (Intense Pulsed Light) lasertherapie kunnen we verschillende huidaandoeningen en cosmetische zorgen behandelen met behulp van geconcentreerde lichtenergie. Deze energie wordt selectief geabsorbeerd door specifieke doelstructuren in de huid, zoals pigment, haarfollikels, bloedvaten of collageen, waardoor gerichte verbeteringen worden bereikt.

Maak een afspraak

IPL laserontharen

Verwijder ongewenst haar op diverse delen van het lichaam, inclusief benen, oksels, bikinilijn, gezicht en meer, met langdurige resultaten.

Onze behandelingen richten zich op het vernietigen van de haarwortels met geconcentreerde lichtpulsen, waardoor de haargroei wordt vertraagd en uiteindelijk gestopt. Dit betekent dat je kunt genieten van langdurige resultaten en een gladde, haarvrije huid zonder de frustratie van regelmatig terugkerende haargroei.

IPL pigment behandeling

Verminder zichtbare pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken, zonneschade, melasma en andere vormen van hyperpigmentatie, voor een egale en stralende huid.

Onze IPL pigmentbehandelingen zijn geschikt voor verschillende delen van het lichaam, waaronder het gezicht, de handen, de armen en het decolleté. Ze zijn veilig, effectief en bieden langdurige resultaten met minimale downtime.

IPL bloedvaatjes behandeling

Verminder de zichtbaarheid van rode bloedvaatjes, spider naevi, rosacea en andere vaatafwijkingen, voor een egale en gelijkmatige teint.

Onze ervaren huidtherapeuten passen de IPL behandeling aan op basis van jouw specifieke huidtype, de ernst van de bloedvaatjes en je persoonlijke wensen.

Veelgestelde vragen

Kan ik direct behandeld worden?

Met laserontharen kunnen we bij de eerste afspraak direct starten met de behandeling nadat we een grondige evaluatie van je huid hebben gedaan en de voor- en nazorg hebben besproken.

Pigmentvlekken en bloedvaatjes kunnen we afhankelijk van de grootte en je huidconditie ook direct behandelen. Bij het behandelen van bijvoorbeeld het hele gelaat of wangen dient de huid voorbereid te zijn om risico’s te voorkomen en een optimaal resultaat te behalen.

Klik hier om een afspraak te maken.

Hoelang blijf ik resultaat zien?

Het resultaat is meestal permanent, omdat de aandoening volledig wordt vernietigd tijdens de behandeling door de geconcentreerde lichtpulsen. Echter kan het voorkomen dat na verloop van tijd nieuwe pigmentvlekken of vaatjes ontstaan.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een IPL laserbehandeling wordt vergoed. Met een aanvullende zorgverzekering bestaat de mogelijkheid dat je bent verzekerd. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding.

Zie ik direct verschil na mijn behandeling?

Bij ontharen scheren we voor de behandeling de haartjes af. Deze zullen na de behandeling nog uitgroeien, voordat ze uitvallen na 1-2 weken. Je hebt dan ongeveer 1 week helemaal geen haartjes en dan zullen de haartjes die niet vernietigd zijn weer gaan groeien. Per behandeling zullen er ongeveer 30% van de haartjes vernietigd worden.

Gesprongen vaatjes kunnen na de behandeling direct weg zijn, maar ook zien we soms na de behandeling een blauwe verkleuring. Deze zal na 2-3 dagen verminderen.

Pigmentvlekjes moeten eerst donkerder worden voordat ze na 1 week minder zichtbaar zijn.

Doet het pijn?

De laserflits geeft warmte om zo het desbetreffende haartje of vlekje te verwijderen. Die warmte voelt als een elastiekje die tegen de huid aankomt. De flits duurt maar 10 msec. Op elk lichaamsdeel voelt dit weer anders aan. Op je been zal de flits minder voelbaar zijn dan op je wangen.

Hoelang moet je wachten tussen de behandelingen door?

Er zit altijd 3-4 weken tussen de behandeling. De huid heeft namelijk tijd nodig om te herstellen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Er zijn 6-10 behandelingen nodig bij definitieve ontharing. Hoe dikker en zwarter de haren zijn en hoe minder pigment de huid bevat, hoe beter de behandeling zal aanslaan.

Bij vaatjes zijn er in de meeste gevallen 2-4 behandelingen nodig. De diepte, de grootte en de locatie waar het vaatje zit, is bepalend voor het aantal behandelingen.

Voor pigment vlekken zijn er meestal 2-3 behandelingen vereist om het pigment volledig te wegwerken.

Wat zeggen onze klanten?

Betalen in termijnen is mogelijk, bekijk hier onze tarieven.

Behandelingen op maat.

Persoonlijk behandelplan en advies door deskundige huidtherapeuten.

Maak een afspraak