Skip to main content

Ongewenste haargroei

Ben je ook elke dag haartjes uit je huid aan het trekken? Haargroei kan als storend worden ervaren, wanneer er meer haar zit dan ‘normaal’ of als de haren donkerder en/of dikker zijn waardoor ze meer opvallen. Ook kan het zo zijn dat de haargroei klachten geeft als irritatie door ingroeiende haren.

Wist je dat de behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat door veel verzekeraars vanuit het aanvullend pakket vergoed wordt?

Afspraak maken
couperose laserbehandeling

Behandelingen voor ongewenste haargroei:

Je stoort je aan je beharing, dus ons doel is het verwijderen van deze beharing. Dit kan via twee behandelmethodes. Middels lasertherapie kan je donkere haren behandelen en met elektrische epilatie behandel je de rode, blonde en grijze haren. Lees meer over de behandelmethodes in de onderstaande link.

Laserontharing

Onze huidtherapeuten zijn experts op het gebied van ontharing. Wij behandelen ongewenste haren effectief met kwalitatieve, hoogstaande laserapparatuur.

Elektrische epilatie

Deze behandeling is geschikt om grijze, blonde en rode haren te verwijderen.

Feiten en fabels over overbeharing

Door scheren krijg je meer haar

Fabel! Wanneer je de haren aan de oppervlakte weghaalt doe je niets in de wortel. De haarstructuur blijft dus hetzelfde.

Door scheren komen de haren stugger terug

Fabel! Wanneer je de haren aan de oppervlakte weghaalt doe je niets in de wortel. De haarstructuur blijft dus hetzelfde. Alleen groeit de haar van nature met een puntje uit de huid. Wanneer de de haar afscheert krijg je een botte stoppel en deze voelt dikker, maar is het dus niet.

Als je jarenlang harst blijven de haren ook weg

Fabel! Wanneer je harst trek je de haar uit de huid, maar doe je niets met de haarwortel. Deze blijft intact, waardoor er dus gewoon weer een nieuwe haar zal groeien.

Er kunnen altijd nieuwe haren ontstaan

Feit! Het lichaam is in staat, onder invloed van hormonen, nieuwe haren te ontwikkelen. Maar dit zal nooit de hoeveelheid zijn als die we behandeld hebben.

In de zomer mag ik niet behandeld worden

Fabel! Er mag ook in de zomer behandeld worden. Het belangrijkste is dat de huid niet gebruind is. Alleen dan mag er niet behandeld worden.

Er zijn meerdere behandelingen noodzakelijk

Feit! Er zijn altijd 6-10 behandelingen nodig om de beharing definitief te verwijderen.

Wil jij je haartjes laten verwijderen?

Wij starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Iedereen is uniek en dus ook elke huid. Bovendien moeten we weten of er contra-indicaties zijn. Daarna zal de huidtherapeut een behandelplan opstellen en wordt het informed consent formulier ondertekend. Dit is een toestemmingsformulier waarin alle belangrijke informatie staat over de behandeling en de voor- en nazorg. Ook zullen we je informeren over de kosten van de behandelingen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden definitieve ontharing vanuit het aanvullend pakket.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil je een afspraak plannen?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een behandeling.

Afspraak maken