Skip to main content

Droge huid

Last van een droge huid? Een droge huid is vaak voorkomend en iedereen kan er last van krijgen. Ontdek hier wat je er tegen kan doen. Want met de juiste producten en behandelingen heb je snel weer een goed gehydrateerde huid.

Ik wil graag van mijn droge huid af en een intake met huidscan en eerste behandeling plannen

Afspraak maken

Wat is een droge huid?

Bij een droge huid is de huid niet in balans. Eén of meer cellen functioneren niet naar behoren. Daarnaast kunnen de aandoeningen eczeem en ichthyosis mede een droge huid veroorzaken. Een droge huid is niet goed gehydrateerd. Dit houdt in dat het teveel vocht verliest of minder vocht aanmaakt. Je huid kan ook in de loop van de dag trekkerig of ruw aan gaan voelen of gaan schilferen en dit voelt heel vervelend aan.

Tips van de huidtherapeut

Gebruik niet té warm water

Té warm water haalt de oliën en vetten volledig van de huid en droogt de huid nog meer uit.

Zorg dat je de juiste producten gebruikt die de huid juist stimuleren

Wanneer je teveel moisturizer gebruikt, wordt je huid lui. Je moet ervoor zorgen dat de huid zichzelf meer gaat hydrateren. Zoals uitgelegd in het filmpje hierboven.

Krab niet aan de huid

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar wanneer de huidbarrière kapot is verliest het nog meer water en zal de huid dus nog meer uit gaan drogen.

Drink voldoende water en eet gezonde voeding

Wanneer er in je darmen de juiste balans is tussen goede en slechte bacteriën, zal ook de huid gezond zijn.

Behandelingen tegen de droge huid

Een droge huid is niet in balans. Het doel is dus om de huid weer in balans te krijgen en soms heeft de huid daar een helpende huidtherapeutische hand bij nodig. Deze 3 behandelingen adviseren wij bij een droge huid:

NIEUW: Dermalux® Tri-Wave MD

Op basis van LED-lichttherapie activeren we de natuurlijke verjongings- en genezingsprocessen. Benieuwd wat de Dermalux® Tri-Wave MD voor jou kan betekenen? Lees dan verder of neem contact op.

Thuisbehandeling

Wij werken met de succesvolle en effectieve therapeutische producten van ZO Skin Health. Deze producten brengen de huid terug naar de oorspronkelijke gezonde conditie.

Hydrafacial

Wil je je huid optimaal verbeteren, maar wil je ook ontspannen? Dat kan met de HydraFacial™. De huid wordt in één behandeling gereinigd, gepeeld, geboost en gestimuleerd.

ZO Skin Health Hydration treatment

Wat is de perfecte huid en hoe krijg je deze? Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren welke behandelingen en producten jouw huid nodig heeft.

Wil jij een gehydrateerde huid?

Wij starten altijd met een uitgebreid intakegesprek. Iedereen is uniek en dus ook elke huid. Bovendien moeten we weten of er contra-indicaties zijn. Daarna maken we een huidscan middels de Observ 520. We kunnen je huidconditie dan goed bepalen en een behandelplan opstellen. In het behandelplan maken we de keuze uit een specifieke behandelmethode en welke producten noodzakelijk zijn om je droge huid te behandelen. Dan volgt de eerste behandeling, speciaal afgestemd op jouw huid.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het verminderen van een droge huid.

Wil je een persoonlijk consult en huidscan?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een behandeling.

Eerste gratis consult inplannen