Skip to main content

Littekenbehandeling

Een huidtherapeut behandelt de beschadigde huid, dus ook littekens. Een litteken kan zorgen voor veel ongemakken. De huidtherapeuten bij Dermacure kunnen verschillende behandelingen toepassen die gericht zijn op het verbeteren van littekens op medisch en cosmetisch gebied.

Ben je aanvullend verzekerd? Check dan je aanvullend pakket of www.zorgwijzer.nl om te zien of de littekenbehandelingen worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Afspraak maken
Littekenbehandeling massage

Is jouw litteken:

– Verdikt
– Verkleefd
– Verhard
– Verkleurd
– Ingetrokken

En wil jij:

– Een zo’n min mogelijk opvallend litteken!

– Geen pijnlijke of raar voelend litteken

Plan dan een afspraak

Afspraak maken

Wat kan je verwachten van een littekenbehandeling?

Het doel van onze litteken behandelingen is het verbeteren van jouw litteken, gericht op de klachten die je hebt.
Na een uitgebreide intake en onderzoek, maakt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan. In dit behandelplan wordt een keuze gemaakt uit een specifieke behandelmethode.

De specifieke behandelmethodes

Littekenmassage

Littekenmassage wordt toegepast bij alle littekens die bewegingsbeperkingen en/of pijn veroorzaken. Door middel van littekenmassage wordt het litteken soepeler en rekbaarder gemaakt. De huid wordt verschoven, opgerekt en gekneed. Vaak wordt er tijdens deze therapie gebruik gemaakt van litteken taping en endermologie.

Litteken taping

Het tapen van littekens wordt gedaan met behulp van lymftape welke in een rasterpatroon aan worden gebracht. Door dit raster wordt de huid opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de opper- en lederhuid. Daarnaast geeft deze tape ook continu een masserend effect door uw eigen lichaamsbeweging. Littekens kunnen hierdoor afnemen in dikte en roodheid.

Endermologie

Endermologie is een krachtige bindweefselmassage welke machinaal uitgevoerd wordt, zodat de huid en de onderliggende weefsels dieper behandeld worden. De structuur van het bindweefsel verbetert, waardoor littekens zachter, soepeler en beter doorbloedt worden. Hierdoor kunnen pijn, bewegingsbeperking en roodheid afnemen.

Microneedling

Microneedling wordt veel toegepast bij ingetrokken, verheven en esthetisch minder mooie littekens. Met minuscule vibrerende naaldjes worden kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt elastine- en collageen aanmaak gestimuleerd, evenals de doorbloeding. Dit zorgt ervoor dat littekens gladder en sterker worden.

Drukkleding en siliconenpleisters

Bij verheven littekens kan drukkleding worden aangemeten. Drukkleding geeft, zoals de naam ook zegt, druk. Zodoende kan het litteken niet boven het huidoppervlak groeien.
Siliconenpleisters/gel kunnen wij inzetten ter bevordering van het genezingsproces van het verheven litteken, of ter voorkoming van verheven littekens. Daarnaast kan de roodheid en/of jeuk afnemen.

Prijzen

De behandelingen worden vaak (deels) vergoed door zorgverzekeraars. Bekijk je aanvullend pakket of op www.zorgwijzer.nl om te zien of de behandelingen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Ervaar je geen klachten maar wil je je litteken minder opvallend maken dan zijn de kosten voor microneedling v.a. €50

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil jij je litteken verbeteren?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een behandeling.

Afspraak maken