Skip to main content

Haaruitval

Haaruitval, dunner wordend haar of kale plekken? Heb jij hier last van en wil je hier iets aan doen? Dan hebben wij dé perfecte behandeling voor je.

Ongeveer 40-60% van de mannen krijgt last van dunner wordend haar en/of haarverlies. Vaak leidt dit tot kaalheid. Maar ook bij vrouwen komt kaalheid of dunner wordend haar veel voor.

Vind jij haartransplantatie een brug te ver of heb je een transplantatie gehad maar vind je de haarkwaliteit nog niet voldoende dan is de AQ haargroeistimulatie behandeling de oplossing voor jou!

Wil je direct aan de slag voor een betere haarkwaliteit en/of je haargroei te stimuleren? Boek dan nu een intake!

Afspraak maken

Waarom krijg je haaruitval?

Wanneer het haarzakje krimpt en verzwakt aan de wortel van de haarschacht kan er haarverlies optreden. Dit is te herkennen aan dunner wordend haar, een terugtrekkende haarlijn, kalen plekken, veranderingen in de haartextuur en gevoeligheid van de hoofdhuid. Factoren die dit proces kunnen veroorzaken of verergeren zijn:

Erfelijkheid

Erfelijke haaruitval is een veelvoorkomend genetisch bepaald probleem waarbij haarzakjes gevoelig zijn voor de invloed van dihydrotestosteron (DHT). Dit leidt tot dunner wordend haar en uiteindelijk tot haarverlies bij zowel mannen.

Hormoonveranderingen

Hormonale schommelingen zoals het polycysteus ovarium syndroom (PCOS), schildklieraandoeningen, zwangerschap, bevalling en menopauze kunnen bijdragen aan haaruitval.

Ziekte

Bepaalde medische aandoeningen kunnen tot haaruitval leiden, waaronder auto- immuunziekten zoals alopecia areata, hoofdhuidinfecties en chronische ziekten. Het behandelen van de onderliggende medische aandoening kan haarverlies soms omkeren.

Medicatie

Sommige medicijnen, zoals chemotherapie, anticoagulantia en antidepressiva, kunnen als bijwerking haaruitval veroorzaken. Haar groeit meestal terug na het stoppen van deze medicijnen, maar dit kan enige tijd duren.

Ondervoeding

Onvoldoende inname van essentiële voedingsstoffen, zoals ijzer, biotine, zink en eiwitten, kan leiden tot verzwakt haar en haaruitval. Goede voeding is essentieel voor een gezonde haargroei

Stress

Hoge niveaus van fysieke of emotionele stress kunnen leiden tot een aandoening die telogeneffluvium wordt genoemd. Dit type haarverlies treedt op wanneer een aantal haarzakjes voortijdig in de rustfase van de haargroeicyclus terechtkomt, wat leidt tot meer haaruitval. Het verminderen van stress kan dit type haarverlies helpen omkeren.

Leeftijd

Haar wordt van nature dunner naarmate de haarzakjes geleidelijk minder actief worden en dunnere en kortere haren produceren. Dit komt vaak door een combinatie van genetica en hormonale veranderingen die verband houden met veroudering.

Omgevingsfactoren

Blootstelling aan milieuverontreinigende stoffen, zoals lucht- en waterverontreinigende stoffen, en UV-straling kunnen de gezondheid van het haar beïnvloeden. Door je haar tegen deze factoren te beschermen, kan je de gezondheid ervan behouden.

Haaruitval tegengaan

Het is belangrijk op te merken dat niet alle soorten haarverlies permanent of onomkeerbaar zijn. Het verloop van haarverlies en de kans op her groei zijn afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Wanneer er nog haarzakjes aanwezig zijn, zelfs in rusttoestand is het mogelijk om haarverlies te voorkomen en om te keren. Vroegtijdige interventie is dan ook vaak de sleutel tot het beheersen en mogelijk omkeren van haarverlies.

AQ haarstimulatie

Wij werken met het AQ Advanced hair complex+ serum. Het serum richt zich op het verjongen van de hoofdhuid en de beschadigde haarzakjes te herstellen. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen?

Afspraak maken

Onze huidtherapeuten zijn experts op het gebied van haaruitval

Wil jij ook een persoonlijk consult met huidscan?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een behandeling.

Eerste gratis consult inplannen