Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Acnetherapie

Onze acnebehandelingen zijn gericht op het voorkomen van ontstekingen en het verminderen van de talgproductie. Voor het behalen van het gewenste resultaat (een schone en gezonde huid) starten wij met een uitgebreid intakegesprek en een huidanalyse middels de Observ 520, waarna wij een behandelplan opstellen. Een behandelplan zal verschillende behandelingen en een productadvies omvatten welke beiden op u persoonlijk afgestemd zijn.

Onderstaand vindt u informatie over de verschillende behandelingen en producten die mogelijk ingezet kunnen worden bij de huidaandoening acne.

Aandoening

Acne behandelingen

Dieptereiniging

Een diepte reiniging is een behandeling waarin de huid schoongemaakt wordt en de talgophopingen verwijderd worden. Tijdens de reiniging wordt gewerkt met de producten van Dr. Zein Obagi welke de talgproductie reduceren door middel van o.a. de ingrediënten als salicylzuur, benzoylperoxide en retinol. De behandeling zal altijd afgesloten worden met een hoge SPF creme.

Chemische Peelings

Chemische peelings kunnen een aanvullende behandeling zijn op dieptereiniging en kunnen in combinatie met de producten van Dr. Zein Obagi toegepast worden. Peelings hebben een hoge antibacteriële werking en reduceren de talgproductie tot diep in de talgklier. Ook verdunnen peelings de dode huidlaag door het verweken van overtollige dode huidcellen. Hierdoor kan het talg beter uit de huid treden, waardoor verstopping wordt voorkomen. De zuren welke wij bij acnebehandelingen toe passen zijn:  salicylzuur, glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA). Voor meer informatie, zie onze pagina over peelings.

Microneedling (dermapen 4)

Microneedling/ dermapen 4 wordt ingezet bij acnelittekens. Door gebruik te maken van minuscule vibrerende naaldjes worden kleine kanaaltjes in uw huid gemaakt. Deze zullen zeer snel weer herstellen. Elastine- en collageenvezels worden gestimuleerd, waardoor de acnelittekentjes worden opgevuld door stevigere huid.

Uit onze praktijkervaring is gebleken dat micro-needling niet alleen zeer effectief is bij acnelittekens maar ook bij acne. De behandeling kan gecombineerd worden met een thuisroller om zo het maximale uit de behandelingen te halen.

Microdermabrasie

De huid wordt behandeld met een straal van steriele fijne zandkristallen waarmee de bovenste huidlaag van dode huidcellen wordt verwijderd. De huid wordt gladder en er ontstaan minder verstoppingen. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor voedingstoffen zorgen voor collageen aanmaak en verbetering van de huidelasticiteit ontstaat. Door bovenstaande effecten op de huid wordt de huid weer in een goede conditie gebracht. Diepere littekens worden minder zichtbaar en oppervlakkige littekens kunnen verminderen of verdwijnen. Deze behandeling wordt eenmaal in de 4 weken uitgevoerd. Wanneer het in kuurverband wordt uitgevoerd zijn en minimaal zes behandelingen nodig.

Acne behandelingsproducten

ZO Skin Health

Wij werken met de zeer succesvolle en effectieve therapeutische producten van Dr. Zein Obagi (revolutionaire Amerikaanse dermatoloog). De producten zijn noodzakelijk voor het behalen van het gewenste resultaat. Ze pakken de gehele huid aan en brengen de huid terug naar de oorspronkelijke gezonde conditie. De filosofie van Dr. Zein Obagi is: “een gezonde huid is zacht, stevig, egaal van kleur, goed gehydrateerd, ziektebeeldvrij en tolerant”. Vanuit deze filosofie zijn producten tot stand gekomen welke de huid op cellulair niveau stimuleren, verbeteren en beschermen. Kenmerkend aan deze producten is de bijzonder effectieve aflevertechnieken, waardoor hoge doseringen van werkzame stoffen op de juiste diepte en plaats in de huid gebracht kunnen worden. Hier kunt u met reguliere crème’s/verzorgingsproducten niet komen.

Om acne te verminderen wordt een op u afgestemd protocol opgesteld. De producten die we gebruiken bevatten o.a. ingrediënten zoals retinol, salicylzuur, niacinamiden, benzoylperoxide en glycolzuur. Deze werkzame stoffen pakken de talgklier productie aan, verminderen ontstekingen en zorgen dat de dode huidlaag verdund wordt door overtollige cellen te verwijderen.

In het begin van het product gebruik zal uw huid reageren met roodheid en (lichte) schilfering. Dit is een reactie van de huid waaruit opgemerkt kan worden dat uw huid bezig is met het vernieuwingsproces. Wij zullen u tijdens dit proces goed begeleiden.

Voor meer informatie over deze producten bekijkt u onze pagina over Dr. Zein Obagi