Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Peelings

Een peeling is te vergelijken met een slang die kan vervellen. Zijn oude huid wordt te krap, breekt open en de nieuwe, jongere en frisse huid komt tevoorschijn. De menselijke huid kan ook vernieuwd worden door een vervelling te ondergaan. Alleen gebeurt dit op een iets andere manier.

Chemische Peeling

Een ‘vervelling’ van onze huid kan bereikt worden door een chemische peeling te ondergaan.
Een chemische peeling is een cosmedische methode, waarbij gebruik gemaakt wordt van etsende vloeistoffen. Deze vloeistoffen kunnen ervoor zorgen dat één of meerdere huidlagen afgestoten worden. Het doel is een mooie, nieuwe en gezonde huid te creëren.

Een peeling kan ingezet worden bij beginnende huidveroudering, rimpels, pigmentvlekken, acne, littekens, of gewoon voor een opfrisbeurt van de huid.

Soorten peelings

De meest gebruikt peelingvloeistoffen zijn: glycolzuur, Salicylzuur, TCA (Trichloorazijnzuur) en Fenol.

De eerste twee zijn oppervlakkige peelings en peelen alleen dode huidlaag. De TCA heeft een grotere toepasbaarheid doordat deze door kan dringen tot in de diepere huidlagen. TCA wordt ingezet bij acne, littekens, rimpels en pigmentvlekken. Er bestaan ook peelings die verschillende zuren bevatten waardoor het te behalen resultaat groter wordt.

Wat kunnen wij bij Dermacure voor u betekenen?

Afhankelijk van uw huid, uw klacht en uw wens, bepalen we welke peeling het meest geschikt is voor u. Wij werken met twee verschillende merken, de peelings van Dr. Zein Obagi en de peelings van SkinTech.

Peelings bij Dermacure

Facial Stimulation Peel

De Facial Stimulator Peel is een AHA (Alpha Hydroxy Acid) en BHA (Beta Hydroxy Acid) peeling met onder andere salicylzuur, melkzuur en citruszuur. De genoemde ingrediënten hebben een stimulerende, exfoliërende en onstekingsremmende werking op de huid. Het stimuleert de celvernieuwing, vermindert fijne lijntjes, werkt verhelderend en verbetert de structuur van de huid. Deze peeling is het best in kuurverband toe te passen (bij voorkeur 6x over 6 maanden) en heeft als voordeel dat het nauwelijks schilfering geeft. Het is ook mogelijk deze minder vaak toe te passen, maar de resultaten zijn het mooist in kuurverband.

3 step stimulation peel
De ZO MEDICAL 3-Step Stimulation Peel is een medische peeling die zorgt dat door een mix van hoog geconcentreerde zuren effectief de talg- en pigmentproductie onder controle komt en dat de fibroblasten in de dermis dusdanig gestimuleerd wordt dat de huid ook zal verstrakken en rimpels en fijne lijntjes verminderen. De hoog geconcentreerde zuren zijn salicylzuur (17%), trichloorazijnzuur (10%) en melkzuur (5%). Samen met de 6% Retinol Stimulation Crème, die inbegrepen is bij deze behandeling, ondergaat de huid een ongekende verjonging.

Blue peel
Een gemodificeerde peeling is de ‘blue peel’. Dit is een TCA-peeling die in diepte controleerbaar is door een blauwe kleurstof die eraan toegevoegd wordt. De intensiteit van de kleur laat zien in welke huidlaag de peeling is doorgedrongen. Hierdoor is het niet alleen de meest veilige peeling, maar ook de meest effectieve. De peeling is voor ieder huidtype geschikt.

Voor- en nabehandeling

Als de huid goed voorbehandeld is, kun je het meest optimale resultaat bereiken. Hoe gezonder de huid bij aanvang van de peeling, des te minder de complicaties zijn en des te beter dringt de peeling door in de huid.

De nabehandeling zorgt ervoor dat er geen hyperpigmentatie optreedt en dat het mooie resultaat
van de peeling behouden blijft. De sunblock moet overal mee naar toe, er moet namelijk om de 2 uur gesmeerd worden met minimaal zonnefactor 30. Dit product onmisbaar om goed resultaat in stand te houden.

Peeling voor thuis

Advanced RadicalNightRepair
In de Advanced RadicalNightRepair thuis peel wordt gebruik gemaakt van 1% retinol, het enige bewezen ingrediënt dat tekenen van veroudering tegen gaat. Het voordeel van deze peel is dat deze thuis in de eigen tijd kan worden uitgevoerd. Geen inwerktijd, geen bezoek aan de huidtherapeut en gewoon thuis op de bank. De peel bestaat uit 3 tot 5 dagen gebruik van 6 tot 24 pompjes Advanced RadicalNightRepair. Dit product stimuleert celvernieuwing, vermindert fijne lijntjes, stimuleert de collageenproductie, reguleert de talgproductie en verbetert de werking van de overige thuisproducten van de patiënt. Tijdens en na de peel kan de huid enkele dagen wat roodheid en schilfering vertonen maar met een gezonde en verjongde huid als gevolg!

Invisapeel
Een enzymatische en chemische peel die thuis kan worden uitgevoerd zonder schilfering! Ideaal voor het bereiken van snellere resultaten, het wegnemen van schilfertjes in de reactiefase en epidermale celvernieuwing. Door het sneller vernieuwen van de bovenste huidlaag wordt de huid zachter, steviger en helderder. De Invisapeel kan 2-3 keer per week gebruikt worden en kan geïntegreerd worden in ieder ZO® protocol.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen met peelings?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.