Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Definitieve ontharing

Wij kunnen uw overbeharingsproblemen behandelen op twee manieren. Door middel van elektrische epilatie en/of licht & lasertherapie. Afhankelijk van de haarkleur, huidskleur en haardikte wordt samen met u besproken welke methode het beste is voor u.

Veiligheid en kwaliteit staan bij ons als huidtherapeuten voorop en wij zijn dan ook speciaal opgeleid om op een juiste manier met het licht & laserapparatuur te werken. Mogelijk hebt u via de media vernomen dat er een nieuw wetsvoorstel is gedaan door minister Schippers aan de tweede kamer. Wij zijn erg verheugd met het bericht van de minister waarin zij aangeeft dat licht & laserbehandelingen een voorbehouden handeling, opgenomen in de wet BIG, moeten worden. Hiermee geeft ze aan dat in de toekomst enkel artsen en huidtherapeuten deze handeling mogen uitvoeren. Dit voor de veiligheid en kwaliteit voor u als klant! Het komt namelijk nog te vaak voor dat mensen met onvoldoende kennis en ervaring werken met deze apparatuur. Met onnodig leed en verbrandingen tot gevolg. Voor een professionele behandeling met licht & laserbehandeling bent u bij Dermacure aan het juiste adres!

Behandeltechnieken

Elektrische epilatie

Deze behandeling is geschikt om haren individueel te verwijderen. Tijdens de behandeling wordt een naaldje, aangepast aan de dikte en de lengte van de haar, in het haarzakje gestoken. Er wordt stroom gegeven dat door de naald in het haarzakje terecht komt. De stroom zorgt voor warmte ontwikkeling, waardoor de haar loslaat van het haarzakje en deze vernietigd wordt.

Het aantal behandelingen is van te voren niet te bepalen, dit verschilt per grootte van het huidgebied. Het kan variëren van enkele maanden tot jaren.

elektrisch-epileren
IPL (Intense Pulsed Light)

Tijdens een licht & laserbehandeling behandeling wordt de huid zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte. De lichtbundel reageert op het pigment van de haar en de energie van de lichtbundel wordt overgebracht op de haar. Het haartje wordt verhit en het haarzakje wordt coaguleert en vernietigd. Donkere huidtypen zijn lastiger te behandelen omdat de huid veel pigment bevat wat meer risico geeft op bijwerkingen.

Ontharing met behulp van licht & lasertherapie is een klinisch bewezen epilatiemethode geschikt voor gepigmenteerde haren. Wij werken met apparatuur die gebruik maakt van zeer geavanceerde AFT (advanced fluorescent technology). Deze techniek zorgt ervoor dat UV licht dat niet gebruikt wordt omgezet wordt in bruikbaar licht. Hiermee kan met lagere instellingen meer resultaat verkregen worden. Daarnaast zorgt het ook voor minder risico’s voor de huid en minder bijwerkingen.