Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Beenvaatjes

Wat zijn beenvaatjes en spataderen?

Beenvaatjes (ook wel besenreiser) zijn rood/blauwe oppervlakkige chronisch verwijde haarvaatjes die op de benen zichtbaar zijn. Deze vaatjes kunnen verschillen in grootte. Beenvaatjes kunnen geen kwaad doen, maar veelal worden ze vanuit cosmetisch oogpunt als storend ervaren.
Beenvaatjes01
Spataderen zijn grotere bloedvaten. Deze aderen hebben de functie om bloed vanuit de benen naar het hart te vervoeren. Hiervoor moeten de aderen tegen de zwaartekracht in het bloed omhoog pompen. Om terugstroming van het bloed te voorkomen zitten er kleppen in de aderen. Wanneer deze kleppen niet goed meer (kunnen) wordt het bloed niet meer goed weggepompt. De verhoogde druk in de aderen zorgt ervoor dat ze uitrekken. Hierdoor worden ze zichtbaar als kronkelende aders, spataders.

 

Oppervlakkige beenvaatjes kunnen in onze praktijk worden behandeld. Grote spataders kunnen op verschillende wijze behandeld worden, maar deze behandelingen vinden niet plaats in onze praktijk. Hiervoor verwijzen wij u door naar het speciaal opgerichte spatadercentrum Venocare in Veldhoven waarmee wij een nauwe samenwerking hebben. Vraag gerust naar aanvullende informatie hierover!

Oorzaken

Beenvaatjes en spataderen kunnen door verschillende/meerdere oorzaken ontstaan. Beenvaatjes worden vaak gezien in combinatie met spataders. Oorzaken kunnen zijn: hormoonschommelingen tijdens zwangerschap, erfelijkheid of een staand of zittend beroep waardoor er teveel druk op het haarvatensysteem komt. Het vaatwandje rekt uit waardoor deze verslapt. Het bloed blijft in het vaatje ‘’staan’’.

 

De zichtbare vaatjes hebben geen functie meer in de bloedsomloop omdat zij hun functie verloren zijn. Andere vaatjes hebben inmiddels de functie overgenomen. De niet meer functionerende vaatjes kunnen dus zonder problemen weggehaald worden.

Laserbehandelingen

Wij behandelen kleine beenvaatjes met een long pulsed: Nd-Yag laser. Enkel de rode kleinste vaatjes kunnen behandeld worden. Er zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig. Helaas is het aantal behandelingen niet exact van tevoren te voorspellen. Maar resultaat zal er zeker zijn! De behandelde vaatjes zijn definitief verdwenen. Door interne en externe factoren, zoals hormoonschommelingen, erfelijkheid, langdurig staan zonder therapeutisch elastische kousen, overmatige blootstelling aan zonlicht, is het wel mogelijk dat zich in de toekomst geleidelijk weer nieuwe kleine beenvaatjes ontwikkelen. De aanleg voor het ontstaan van deze vaatjes kan niet worden weggenomen. Wel kunnen enkele risicofactoren op het ontstaan verkleind worden.
Heeft u beenvaatje en ben u benieuwd of wij ze kunnen behandelen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.

Wat kunnen wij Dermacure voor u betekenen?

Benieuwd of wij u van uw Beenvaatjes af kunnen helpen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!