Skip to main content

Gesprongen beenvaatjes

Ben je ook jaloers op egale mooie benen?

Heb jij spataderen of kleine gesprongen rood/blauwe adertjes en stoor je je hieraan? Je kan deze laten behandelen. Welke behandeling voor jou geschikt is lees je hieronder.

Afspraak maken

Heb jij last van:

Beenvaatjes (ook wel besenreiser) zijn rode en/of blauwe, oppervlakkige, gesprongen vaatjes, die op de benen zichtbaar zijn. Deze vaatjes kunnen verschillen in grootte en in kleur. Beenvaatjes kunnen geen kwaad, maar veelal worden ze vanuit cosmetisch oogpunt als storend ervaren.

Beenvaatjes worden vaak gezien in combinatie met spataders.

Oorzaken kunnen zijn: hormoonschommelingen tijdens zwangerschap, erfelijkheid of een staand of zittend beroep, waardoor er ook teveel druk op het bloedvaten systeem komt.

Veelgestelde vragen over beenvaatjes

Kan ik beenvaatjes voorkomen?

Wanneer je erfelijk belast bent is het soms moeilijk om het helemaal te voorkomen. Wel kan je, wanneer je weet dat je een verhoogd risico hebt om beenvaatjes te krijgen, al preventief therapeutische kousen gaan dragen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte en diepte van het gesprongen vaatje maar ook van het herstel van het lichaam. Vaak zijn er minimaal 3 behandelingen nodig.

Om de hoeveel weken wordt er behandeld?

De huid moet de tijd krijgen om zich na een behandeling te herstellen. Er moet minimaal 6-9 weken tussen de behandelingen zitten.

Zijn de beenvaatjes direct weg na de behandeling?

Nee de beenvaatjes zijn niet direct weg. Na de behandeling is de behandelde wat rood en gezwollen. Dit zal binnen enkele uren tot dagen wegtrekken. Het bloed in het beenvaatje wordt door de warmte van de lichtflits gestold en de huid heeft de tijd nodig om het gestolde bloed op te ruimen. Dus pas na enkele weken zie je resultaat.

Hoe behandel je beenvaatjes?

De zichtbare gesprongen vaatjes hebben hun functie verloren in het vaatsysteem verloren. Andere vaatjes hebben gelukkig de functie overgenomen. De niet meer functionerende vaatjes kunnen dus zonder problemen weggehaald worden.

De beenvaatjes zijn alleen te behandelen met de Nd-Yag laser. 

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Boek je gratis intake

Wij starten altijd met een uitgebreid intakegesprek en onderzoek. Iedereen is uniek en dus ook elke huid. Bovendien moeten we weten of er contra-indicaties zijn. Daarna kunnen we een behandelplan opstellen, je informeren over de voor- en nazorg en de kosten bespreken.

Afspraak maken