Skip to main content

Beenvaatjes

Beenvaatjes verwijderen: mooie en egale benen
Heb jij spataderen of klein gesprongen rode/blauwe adertjes en wil je er vanaf? Beenvaatjes zijn voor ons, als huidtherapeuten, makkelijk te behandelen.

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes zijn rode en/of blauwe, oppervlakkige, gesprongen vaatjes, die op de benen zichtbaar zijn. Deze vaatjes kunnen verschillen in grootte en in kleur. Beenvaatjes kunnen geen kwaad, maar veelal worden ze vanuit cosmetisch oogpunt als storend ervaren.

Beenvaatjes worden vaak gezien in combinatie met spataders.

Oorzaken kunnen zijn: hormoonschommelingen tijdens zwangerschap, erfelijkheid of een staand of zittend beroep, waardoor er ook teveel druk op het bloedvaten systeem komt.

Afspraak maken

Hoe behandel je beenvaatjes?

De beenvaatjes zijn te behandelen met de Nd-Yag laser. De laser kan in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht uitzenden en bepaalde structuren in je huid verbranden of opwarmen. Andere delen van je huid worden niet geraakt.

De rode kleur van het bloed absorbeert de laserpuls, waardoor veel energie ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de vaatwandjes aan elkaar plakken en geen bloed meer doorlaten. Het lichaam ziet het bloedvat als afvalstof en voert het af. Zo verdwijnt het zichtbare bloedvat.

Veelgestelde vragen over beenvaatjes

Kan ik beenvaatjes voorkomen?

Wanneer je erfelijk belast bent is het soms moeilijk om het helemaal te voorkomen. Wel kan je, wanneer je weet dat je een verhoogd risico hebt om beenvaatjes te krijgen, al preventief therapeutische kousen gaan dragen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte en diepte van het gesprongen vaatje maar ook van het herstel van het lichaam. Vaak zijn er minimaal 3 behandelingen nodig.

Om de hoeveel weken wordt er behandeld?

De huid moet de tijd krijgen om zich na een behandeling te herstellen. Er moet minimaal 6-9 weken tussen de behandelingen zitten.

Zijn de beenvaatjes direct weg na de behandeling?

Nee de beenvaatjes zijn niet direct weg. Na de behandeling is de behandelde wat rood en gezwollen. Dit zal binnen enkele uren tot dagen wegtrekken. Het bloed in het beenvaatje wordt door de warmte van de lichtflits gestold en de huid heeft de tijd nodig om het gestolde bloed op te ruimen. Dus pas na enkele weken zie je resultaat.

Onze huidtherapeuten zijn experts in het oplossen van huidproblemen.

Wil je een persoonlijk consult plannen?

Boek dan eenvoudig jouw afspraak en wij verwelkomen je graag in onze kliniek voor een eerlijk advies en persoonlijk behandelplan.

Afspraak maken