Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Ongewenste haargroei

Haargroei kan als storend worden ervaren wanneer er meer haar zit dan “normaal” of als de haren donkerder en/of dikker zijn waardoor ze meer opvallen. Ook kan het zo zijn dat de haargroei klachten geeft als irritatie door ingroeiende haren.
Overbeharing is ongewenste haargroei op één of meerdere delen van het lichaam, dit kan voor iedereen een verschillende betekenis hebben. De ene vrouw vindt zichzelf teveel behaard onder de oksel, de andere vrouw heeft in het gelaat overbeharing. Ook mannen kunnen beharing op het lichaam storend vinden.
Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Overbeharing kan ook aangeboren zijn. De meest voorkomende oorzaak van beharing in het gelaat bij vrouwen is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale of een verhoogde hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen).
Ingroeiende haren kunnen als zeer storend worden ervaren, zeker gezien deze ingroeiende haren vaak voor een plaatselijke ontstekingsreactie zorgen. Locaties waar haren sneller geneigd zijn om in te groeien zijn: baard, rug, oksels, liezen en benen. Ingroeiende haren kunnen onderdeel zijn van een aandoening in de oksels en/of liezen genaamd hidradenitis supurrativa

Wat kunnen wij Dermacure voor u betekenen?

Zie de pagina definitieve ontharing voor meer informatie over de behandelmogelijkheden of neem contact met ons op.