Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris zijn kleine rode, ruwe ontsierende bultjes gevestigd op plekken waar haren uit de huid komen. Door een overmatige productie van keratine, een normaal bestanddeel van de huid, raken de haarfollikels verstopt en ontstaan er bultjes.
De aandoening is vaak gelokaliseerd op de bovenarmen, maar ook op de bovenbenen, billen, rug en een enkele keer op de wangen. Strak zittende kleding kan de aandoening triggeren.
Meestal geeft deze huidaandoening geen pijn of jeuk. Doordat de bacteriën zich nestelen in de slecht uitrijpende haarzakjes, ontstaan er op sommige plaatsen kleine ontstekingen of infecties. Hierdoor kunnen er kleine puskopjes tevoorschijn komen. Keratosis pilaris wordt vooral gezien aan de achterzijde van de bovenarmen, op de bovenbenen en billen. Soms zien we het in het gezicht. De uitgebreidheid verschilt van persoon tot persoon.
keratosis pilaris_groot

Hoe ontstaat keratosis pilaris ?

De exacte oorzaak van deze huidafwijking is onbekend. De aandoening worft vaak gezien bij mensen met een atopie (aanleg om allergisch te reageren) en bij mensen met de visschubbenziekte.

Wat kunnen wij Dermacure voor u betekenen?

Hoe krijg je je huid weer in balans en dus gezond en stralend? Kijk op onze pagina huidverbetering