Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Goedaardige huidtumoren

Fibromen (bindweefselbultjes) zijn veel voorkomende goedaardige kleine huidkleurige of lichtbruine gezwelletjes, bestaande uit bindweefsel. Ze zien eruit als een klein huidflapje met een dun steeltje. Hoe ze precies ontstaan is niet duidelijk, wel wordt er gesproken over een relatie met overgewicht en diabetes. Daarnaast worden ze vaak gezien op plaatsen waar veel wrijving ontstaan door bijvoorbeeld kleding of sierraden. Fibromen komen vaak in meervoud voor en kunnen ontstaan over het gehele lichaam. Locaties waar ze het meest voorkomen zijn rondom de ogen, in de hals, onder de oksels, onder de borsten en in de liezen.
bindweefselbultjes

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten (verruca seborrhoica) zijn goedaardige, meestal ruw aanvoelende, geelachtige huidtumoren. In de loop der tijd kunnen ze geel-bruin/bruin-zwart verkleuren. Hoe langer de verruca seborrhoica aanwezig zijn op uw huid hoe bloemkool- en wratachtiger ze er meestal uit komen te zien. Vaak wordt gezien dat het aantal toeneemt met de leeftijd. Bij een getinte huid komen ze vaak minder voorkomend dan bij een blanke huid. Verruca seborrhoica kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar worden meestal op de romp en in het gelaat gezien. Erfelijkheid kan een rol spelen wanneer er sprake is van uitgebreide vormen.
ouderdomswratten

Cherry angioma

Cherry angioma zijn kleine kersenrood kleurige blaasjes gevuld met bloed. Deze huidblaasjes kunnen wat verheven zijn. Ze ontstaan doordat er ergens op één plek een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaten ontstaat. Waarom dit gebeurt is niet bekend. Ze kunnen op het hele lichaam zitten. Meestal komen ze voor op de romp. Er is geen medische noodzaak om ze te behandelen, cosmetisch gezien kan het wel wenselijk zijn.
cherry angioma

Dermatosis papulosa nigra

Dermatosis papulosa nigra zijn donker gepigmenteerde vlekjes in het gelaat welke voornamelijk voorkomen bij mensen met een gepigmenteerde huid. Vaak begint de huidaandoening met huidskleurige bultjes die gedurende de tijd steeds donkerder kleuren. Locaties waar deze bultjes met name gezien worden zijn de slapen en het voorhoofd. Dermatosis papulosa nigra kunnen variëren in grootte, maar zijn in de meeste gevallen vrij klein. Hoe dermatosis papulosa ontstaan is niet bekend. Er is geen medische noodzaak om ze te behandelen, cosmetisch gezien kan het wel wenselijk zijn.

Xanthelasma

Xanthelasma zijn gele vlekjes die ontstaan door ophoping van lipiden (vetten) in de huid (xantoomcellen). Je ziet ze als zachte, geelwitte vlakke verhevenheden rondom de ogen.

Wratten (verruca vulgaris)

Wratten (verruca vulgaris) zijn net als andere bovengenoemde aandoeningen goedaardig. Wratten zijn harde, eeltachtige verhevenheden welke ontstaan door het HPV-virus. Op kinderleeftijd krijgen veel mensen ermee te maken. Het virus is besmettelijk en wordt door huidcontact verspreidt, maar door immuniteit is de kans klein dat je het op volwassen leeftijd terug krijgt. Mensen met een lagere weerstand zijn wel weer vatbaarder.

Wat kunnen wij Dermacure voor u betekenen?

Hoe krijg je je huid weer in balans en dus gezond en stralend? Kijk op onze pagina huidoneffenheden