Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Beenvaatjes

Beenvaatjes (ook wel besenreiser) zijn rood/blauwe oppervlakkige chronisch verwijde haarvaatjes die op de benen zichtbaar zijn. Deze vaatjes kunnen verschillen in grootte. Beenvaatjes kunnen geen kwaad, maar veelal worden ze vanuit cosmetisch oogpunt als storend ervaren.
Spataderen zijn grotere bloedvaten. Deze aderen hebben de functie om bloed vanuit de benen naar het hart te vervoeren. Hiervoor moeten de aderen tegen de zwaartekracht in het bloed omhoog pompen. Om terugstroming van het bloed te voorkomen zitten er kleppen in de aderen. Wanneer deze kleppen niet goed meer functioneren, wordt het bloed niet meer goed weggepompt. De verhoogde druk in de aderen zorgt ervoor dat ze uitrekken. Hierdoor worden ze zichtbaar als kronkelende aders, spataders.

 

Oppervlakkige beenvaatjes kunnen in onze praktijk worden behandeld. Grote spataders kunnen op verschillende wijze behandeld worden, maar deze behandelingen vinden niet plaats in onze praktijk. Hiervoor verwijzen wij u door naar het speciaal opgerichte spatadercentrum Venocare in Veldhoven waarmee wij een nauwe samenwerking hebben. Vraag gerust naar aanvullende informatie hierover!
beenvaatjes

Oorzaken

Beenvaatjes en spataderen kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Beenvaatjes worden vaak gezien in combinatie met spataders. Oorzaken kunnen zijn: hormoonschommelingen tijdens zwangerschap, erfelijkheid of een staand of zittend beroep waardoor er teveel druk op het haarvatensysteem komt. Het vaatwandje rekt uit waardoor deze verslapt. Het bloed blijft in het vaatje ‘’staan’’.

 

De zichtbare vaatjes hebben geen functie meer in de bloedsomloop omdat zij hun functie verloren zijn. Andere vaatjes hebben inmiddels de functie overgenomen. De niet meer functionerende vaatjes kunnen dus zonder problemen weggehaald worden.

Wat kunnen wij bij Dermacure voor u betekenen?

Zie de pagina lasertherapie beenvaatjes voor meer informatie.