Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Acne littekens

Ontstekingen die ontstaan als gevolg kan acne kunnen aanleiding geven tot littekens. De littekens ontstaan met name wanneer de acné langer bestaat, niet of onvoldoende behandeld wordt, de papel/pustel te groot is en woekert in de huid en/of wanneer regelmatig aan de plekjes gekrabd of geknepen wordt.
De ontstekingen als gevolg van acne leiden tot schade aan het bindweefsel van de huid. Zodra de acne is genezen wordt het bindweefsel vervangen door stug en celarm littekenweefsel. Het is belangrijk dat de ontstekingen in een vroeg stadium worden behandeld om de kans op littekens te beperken.

Wat zijn de meest voorkomende acné littekens?

Een acné litteken kan atrofisch zijn of bestaan uit hyperpigmentatie plekjes. De meeste voorkomende littekens zijn atrofische littekens. Deze ontstaan doordat er tijdens het genezingsproces te weinig huid wordt aangemaakt. Atrofische littekens uiten zich in verschillende vormen.

Icepick littekens

Littekens in de vorm van een icepick die in de huid is gestoken. Het zijn smalle littekens die tot diep in de huidlaag reiken.

Rolling littekens

Littekens waarbij de huid iets naar beneden wordt getrokken. De littekens geven een golvend of rollend aspect aan de huid.

Boxscar littekens

Ingezonken littekens met een duidelijke rand die zowel oppervlakkig als dieper in de huid kunnen liggen.

Wat kunnen wij bij Dermacure voor u betekenen?

Voor de behandelmogelijkheden van deze littekens kijkt u op de pagina acnetherapie.