Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Gezondheid voorop!

Wat een tijden…. Hoe vaak heeft iedereen dit al gelezen of gehoord? Waarschijnlijk ontelbaar vaak.

Maar wat er nu gebeurd is natuurlijk ook historisch.
Enkele weken geleden hoorden we voor het eerst het woord Corona virus. We keken er heel licht tegenaan. Het was ver van ons bed show! Maar met de dag kwam het virus letterlijk dichterbij. Het werd het gesprek van de dag.Vorige week hadden we nog volle agenda’s. We hielden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Deze waren duidelijk maar toch niet helemaal voor ons als huidtherapeuten. We zijn zorgverleners en medische zorg moet toch doorgaan????

Toch voelde het niet goed. Elke dag heb ik overleg gehad met collega’s huidtherapeuten en paramedici. Als twijfelkont kon ik geen beslissing maken. Tot we afgelopen maandag via Facetime overleg hadden met het team. Met tranen die over onze wangen biggelden, besloten we de deuren te sluiten. Als zorgverleners moeten we juist nu aan onze medemens denken!

Ondanks dat ik volledig achter de beslissing stond luchtte het niet op. Zoveel vragen zonder dat ik er direct antwoord op had.

 • Hoe lang gaat het duren?
 • Hoe lang kan ik het financieel dragen?
 • Wat moet er nu allemaal achter de schermen gebeuren?
 • Hoe zal het gaan wanneer ik weer open ben?


10 jaar lang heb ik zo hard gewerkt om van Dermacure een succesvol bedrijf te maken. Vier waanzinnig goede, toegewijde collega’s. En nu is de toekomst zo onzeker en dat maakt mij onzeker.

Gelukkig heb ik een hele lieve man die heel rustig is en mij rustig kan houden. Die vaak tegen me zegt dat ik me pas druk moet maken als ik er iets aan kan doen en dat kan nu nog niet. Ik ben dus de positieve kanten gaan belichten en probeer wanneer ik negatieve gedachtes heb deze om te zetten in positieve.

Want hoe fijn is het om de kindjes nu continu om je heen te hebben? Om geen tijdsdruk te hebben. Om samen te werken en te zien wat ze normaal op school doen. Om dingen te verzinnen om samen te doen, zoals ieder een gerecht kiezen en maken om zo tot een speciaal diner komen.

Maar ook de diepgaande telefoongesprekken met vrienden zie ik nu als heel speciaal. En niet te vergeten, de zorgzaamheid naar buren, kennissen en familie. Ik heb samen met mijn kinderen een brief gemaakt, waarin staat dat we graag klaarstaan om boodschappen te doen wanneer ze dat niet meer kunnen omdat ze in de risicogroep vallen. Dit hebben we overigens ook in Valkenswaard gedaan vanuit Dermacure.Kortom: uit al het negatiefs komt iets positiefs!

Gezondheid komt voorop.

7 Comments
 1. A.C. van Rooij

  Jammer dat e.e.a. zich zo ontwikkelt heeft dat Corona veroorzaakte dat jullie de deur moest sluiten!

 2. Britt

  Lieve lieve meiden van Dermacure,

  Als voormalig zelfstandige kan ik mij heel goed inleven in de problematiek die jullie nu moeten ervaren. Als ook de druk die dit op de schouders legt van Chriétienne. Respect voor je beslissing, je positiviteit en je eerlijkheid.
  Een deur sluiten doe je niet makkelijk, en al helemaal niet als je zo een groot verantwoordelijkheid gevoel hebt. En dat hebben jullie allemaal.

  Het is ook allemaal zo onwerkelijk, en moeilijk te bevatten wat er zich nu allemaal in de wereld afspeelt. En ik persoonlijk heb een beetje moeite met de dramatische beslissingen die er genomen worden of die waarschijnlijk nog genomen gaan worden.

  Het is niet alleen de zorg die jullie voor ons hebben, maar zeker ook de fijne laagdrempelige benadering waardoor jullie ook net dat beetje meer geven!!

  Daarom lieverds…… jullie missen ons…. en wij missen jullie!!!

 3. Antoinetta van Bellekom

  we komen zo snel mogelijk weer terug! Geniet van je kindjes in de tussentijd.

 4. Sara Sprakel

  Mooi geschreven en beschreven Chre’tje. En wat een zegen is die man van jou :-). Hou je taai, als het ons gegund is, ben ik straks gewoon weer je klant hoor! Liefs!

 5. John van den Bogaard

  We hopen dat het Corona zo voorbij is voor iedereen.
  We hebben allemaal wel iets in de familie of maken zelf iets mee. Zoals je kind niet kunnen bezoeken omdat hij gehandicapt is en alles dicht is door de PIEP Corona. We krijgen hem straks terug als meisje met z’n lange haren terwijl het een man is. Dus HEEL VEEL STERKTE en een goede gezondheid toegewenst van ons..

 6. Melanie Huijberts

  Mooi geschreven! Met aandacht en herkenbaarheid gelezen. En met natte ogen, want alles raakt me en jank om alles

 7. Meggy

  Hey lieve meiden van dermacure ,
  Alle verhalen zijn zo herkenbaar zelf werk ik momenteel ook niet ons dagcentrum voor dementerende oudere is ook gesloten .
  Alles is zo onwerkelijk wat er nu in onze wereld gebeurd ……..
  Zorgen voor andere dat is wat we willen in welke tak dan ook .
  Nu extra zorgen voor onze gezinnetjes , oudere in de familie onder steunen waar mogelijk is om de veiligheid voor ons alle te waarborgen .
  Ik mis mijn behandelingen zeker en kom zo gauw als het weer mag .
  Zorg goed voor elkaar en we moeten positief blijven om deze tijd door te komen .
  Groetjes en hopelijk tot gauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *