Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over de huid, producten en behandelingen. Wilt u nog meer informatie dan kunt u terecht op één van onze andere pagina’s over huidaandoeningen en behandelingen. Heeft u een persoonlijke vraag, dan mag u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.
Algemeen huidtherapie
Wat is een huidtherapeut?
Een huidtherapeut is een paramedische specialist in de behandeling van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Hiervoor dient een 4-jarige HBO-opleiding genaamd ‘huidtherapie’ afgerond te zijn aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut heeft een beschermde titel vallend onder artikel 34 van de wet ‘Beroepen in de individuele zorg’. Hiermee wordt de kwaliteit van zorg bewaakt en bevordert. Alle huidtherapeuten bij Dermacure zijn big-geregistreerd. Om op de hoogte te blijven van de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen en om de juiste en beste zorg op maat te kunnen blijven leveren, dient elke huidtherapeut jaarlijks accreditatie punten te behalen welke verkregen worden door het volgen van scholingen.
Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist?
Zowel de schoonheidsspecialist als de huidtherapeut zijn werkzaam op het gebied van de huid en het uiterlijk. Echter zit er een groot verschil in het doel van de behandeling. De behandeling van de huidtherapeut is gericht op het genezen en verbeteren van de huid, waar de schoonheidsspecialiste zich richt op ontspanning en verzorging.
Krijg ik behandelingen bij de huidtherapeut vergoed?
Dermacure heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat de behandelingen uit het aanvullend pakket of uit het basis pakket vergoed kunnen worden.
Oedeem- en littekentherapie komen uit hetzelfde ‘potje’ als behandelingen van de fysiotherapie. Vaak zijn oedeem en littekenproblematiek een chronische aandoening en daarom zal er een chronische machtiging aangevraagd worden. Wanneer deze door uw zorgverzekering verleend is zullen de behandelingen uit het basis pakket vergoed worden.
Let op; uw steunkousen worden altijd vergoed bij een huidtherapeut. Hierover is soms wat verwarring bij de zorgverzekeraars.