Skip to main content

We kennen het allemaal wel: dat gezellige etentje, een professionele fotoshoot op je werk of die leuke date komt er aan; en nét nu heb je last van puistjes. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ze te behandelen of zelfs te voorkomen. Helaas is er geen ‘magische’ oplossing die voor iedereen werkt, maar er zijn zeker een paar goede tips die kunnen helpen je puistjes te verminderen. De volgende dingen kun je doen tegen puistjes: 

Onze tips:

1. Reinig je gezicht:

Zorg ervoor dat je gezicht twee keer per dag grondig wordt gereinigd met een exfoliërende reiniger. Dit helpt bij het verwijderen van talg, vuil en dode huidcellen, die anders kunnen bijdragen aan verstopte poriën en puistjes.

2. Stress Less:

Stress kan acne verergeren, dus probeer dit te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga, of ondersteunende lichaamsbeweging. 

3. Hydrateer je huid:

Gebruik hiervoor een niet-comedogene (zonder stoffen die zorgen dat je talgklieren verstopt raken) en olievrije moisturizer, om te voorkomen dat je poriën verstopt raken. 

4. Puistjes verwijderen? Knijp ze niet uit:

Hoe verleidelijk het ook is, knijp je puistjes niet zelf uit. Dit is namelijk totaal geen efficiënte manier om je puisten te verwijderen. De ontsteking kan hierdoor verergeren en zelfs tot littekens leiden. 

5. Exfolieer je gezicht:

Wat je tevens kunt doen tegen puistjes, is je gezicht exfoliëren. Doe dit wel alleen met de juiste producten op advies van de huidtherapeut! Met exfolianten die salicylzuur of glycolzuur bevatten kun je dode huidcellen verwijderen, en hiermee je poriën vrij houden.

6. Hands-off:

Vermijd het aanraken van je gezicht met ongewassen handen. Hiermee kun je bacteriën namelijk heel makkelijk verspreiden. 

7. Topische behandelingen zijn je beste vriend:

Breng een crème of gel aan die benzoylperoxide of retinoïden bevat. Deze ingrediënten kunnen helpen bij het verminderen van bacteriën en ontstekingen in de huid. Je huidtherapeut kan je het juiste product adviseren.

8. Good Food:

Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te volgen met veel groenten en fruit. Vermijd suiker, zuivelproducten en junkfood. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat bepaalde voedingsmiddelen acne zelfs kunnen verergeren.

De conclusie:

Een effectieve huidverzorgingsroutine is de basis, maar onthoud dat consistentie key is voor het behoud van een gezonde huid. Wij zeggen altijd: je poetst ook elke dag je tanden. Voeg je skincare consistent toe aan je ochtend- en avondroutine: zie het zelfs als een lekker momentje voor jezelf! Als je specifieke huidproblemen hebt, zoals acne, is het altijd een goed idee om een ​​huidtherapeut te raadplegen. Een huidtherapeut kan je deskundig advies en een op maat gemaakte skincare routine geven.

Huidverbetering door Dermacure