Skip to main content

Welke anti aging behandeling werkt nu echt? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Dat begrijpen we maar al te goed! Er zijn zo ontzettend veel behandelingen voor anti aging!

Wij hebben voor je uitgezocht welke behandelingen nu echt werken en waarom.

Er zijn verschillende anti-aging behandelingen die effectief kunnen zijn, maar het is belangrijk op te merken dat de resultaten afhankelijk zijn van leeftijd, huidtype, genetica en levensstijl. En goed te om te onthouden is dat je met 1 behandeling het niet gaat redden. Je zult meerdere behandelingen nodig hebben om het gewenste resultaat te krijgen tegen huidveroudering. Wij zeggen altijd: om een strak lijf te krijgen moet je maanden/jaren een aantal keren in de week trainen. Een strak lijf krijg je tenslotte ook niet na 1 x sporten.

Daarnaast is bescherming tegen de zon een van de effectiefste manieren om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen. Gebruik een breed spectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Anti aging behandelingen

Alle behandelingen zullen de huid verbeteren, maar je moet continu je huid triggeren om zich te vernieuwen en verbeteren. Dus thuis met de juiste actieve ingrediënten in je producten en in een kliniek met verschillende/meerdere behandelingen. We hebben alle tips voor je onder elkaar gezet.

Tip 1: Thuis behandelen met de juiste actieve ingrediënten

Wat zijn actieve ingrediënten en waarom moet je ze gebruiken? Er zijn verschillende actieve ingrediënten die je kunnen helpen. De belangrijkste zijn:

Retinoïden: Deze zijn afgeleid van vitamine A en kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en het verbeteren van de huidtextuur. Retinoïden bevorderen de collageenproductie en versnellen de celvernieuwing.

Glycolzuur: Het heeft exfoliërende en huidvernieuwende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen aan het oppervlak van de huid, het geeft stimulatie van celvernieuwing, collageenproductie, zorgt voor het vervagen van hyperpigmentatie en voor verbetering van opname van andere huidverzorgingsproducten.

Hyaluronzuur: Dit is een natuurlijke stof die in de huid verdwijnt en kan worden gebruikt in crèmes, serums of injecties. Het helpt bij het vasthouden van vocht en kan de huid gehydrateerd en volumineus houden.

Peptiden: Peptiden zijn eiwitmoleculen die kunnen helpen bij het stimuleren van de productie van collageen en elastine, wat essentieel is voor een stevige en flexibele huid.

Tip 2: Fractionele lasertherapie

Dit is een medische procedure waarbij de huid wordt behandeld met gecontroleerde lasers om de productie van collageen te stimuleren en rimpels, littekens en pigmentvlekken te verminderen. Doordat de laserstralen door de huid heen gaan is gefractioneerde lasertherapie een van de beste behandelingen. 

Tip 3: Microneedling

Deze procedure maakt gebruik van kleine naaldjes om microscopische kleine verwondingen in de huid te creëren, wat de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam stimuleert en kan leiden tot verbeterde huidtextuur en collageenproductie. Microneedling kan dus een goede anti-aging behandeling zijn.

Tip 4: LED-lichttherapie

Rood LEDlicht heeft een sterk huidverjongend effect omdat het de collageen- en elastine synthese stimuleert en de hydratatie in de huid verhoogt. Dit resulteert in een soepele, egale en stevigere huid.

Tip 5: Chemische peelings

Deze kunnen helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het verbeteren van de huidtextuur. Ze kunnen ook de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen stimuleren.

LED-lichttherapie - Dermalux® Tri-Wave MD

Een behandeling is niet voldoende!

Om echt een mooi resultaat te krijgen en de aging echt tegen te gaan zul je meerdere behandelingen nodig hebben. Dit verschilt per persoon en daarom is het verstandig om een expert hierover te laten oordelen. Dermacure is specialist in huidverbetering, en daarmee ook in anti-aging behandelingen. Boek vandaag nog je gratis consult!