Skip to main content

Zowel de CO2 laser als een ALMA Hybrid-laserbehandeling is een medische en cosmetische aanpak voor het aanpakken van verschillende huidproblemen. Ondanks dat het doel hetzelfde is, verschillen beide behandelingen van elkaar. Wij leggen je in deze blog uit wat het verschil is tussen een ‘normale’ CO2 behandeling en de ALMA Hybrid laser voor het gezicht.

Wat is het doel van deze laserbehandelingen?

De ‘gewone’ CO2-laser en de ALMA Hybrid laser worden beide gebruikt om huidveroudering te voorkomen of verminderen en huidverjonging te bereiken. Dit door het verminderen van rimpels, littekens, fijne lijntjes en andere huidproblemen, zoals hyperpigmentatie en een grove huidstructuur.

Wat doet een CO2-laser?

Uit de CO2 laser komt een krachtige lichtstraal. Deze lichtstraal raakt de huid en maakt het water in de huidcellen zo warm dat het verdampt. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid een beetje beschadigd raakt. Als reactie op deze ‘beschadiging’, gaat je lichaam aan het werk om de huid te repareren. Het lichaam begint hierdoor collageen en nieuwe huidcellen aan te maken in het gezicht.

Wat doet de ALMA Hybrid laser?

De ALMA Hybrid laser is ook een CO2 laserbehandeling, maar gebruikt daarbovenop meerdere energieën dan alleen CO2. Het gaat dan om Erbium Glass en ultrasound.

Erbium Glass werkt in op de diepere huidlagen, en coaguleert tot diep in de dermis. Ook verhoogt de Erbium Glass-laser de aanmaak van collageen en elastine in de huid.

Daarnaast maakt de Hybrid laser gebruik van IMPACT ultrasound technologie. De CO2-laser zorgt voor micro kanaaltjes in de huid. Via deze kanaaltjes en het gebruik van ultrasound technologie, kunnen actieve werkstoffen in de huid opgenomen worden. Het optimaliseert dus de penetratie van werkzame stoffen. Dit zorgt voor een sneller herstel en fantastische resultaten.

Door de combinatie van deze 3 verschillende energieën heeft de Hybrid behandeling een kortere hersteltijd in vergelijking met traditionele laserbehandelingen. Dit komt doordat ze minder intensief zijn en hierdoor minder diepe schade veroorzaken. Roodheid en korstjes zijn minimaal en minder lang aanwezig. 

Wat is het verschil in hersteltijd?

De ALMA Hybrid laser behaalt dus betere resultaten doordat er tijdens één behandeling meerdere energieën worden gecombineerd, en dat ook nog eens met een minder lang herstel voor het gezicht. Wil je meer weten over deze behandeling, en of deze bij je past? Neem dan contact met ons op!