Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Veneus oedeem behandeling

Wij zijn als huid- en oedeemtherapeuten experts op het gebied van onder andere veneus oedeem en alles wat daarbij komt kijken. Wij kunnen u een compleet pakket qua behandelmogelijkheden aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn het aanleggen van zwachtels, het aanmeten van therapeutisch elastische kousen of andere hulpmiddelen.

 

Wat is veneus oedeem?

Veneus oedeem kan ontstaan door een functieverstoring van het veneuze systeem (aderstelsel). Lees hier verder over het ontstaan en over de symptomen van veneus oedeem.

Behandeling - Oedeemtherapie - Veneus oedeem

Wat kunnen wij bij Dermacure voor u betekenen?

Tijdens het consultgesprek zullen we alle behandeltechnieken bespreken of bekijken welke technieken het meest geschikt is voor u. Wij zullen uitgebreid huid therapeutisch onderzoek verrichten om er zeker van te zijn dat de diagnose goed gesteld is en of er nader onderzoek (bv. een duplex onderzoek) uitgevoerd moet worden.

Er zijn diverse behandeltechnieken die wij vaak gecombineerd inzetten bij de behandeling. Tevens geven wij huidverzorgingsadviezen voor het algemeen dagelijks leven en leren wij u zelfmanagement aan zodat u zoveel mogelijk zelfstandig wordt.

Behandelmethoden

Ambulante compressietherapie (zwachtelen)

Indien er te veel oedeem in de benen aanwezig is wordt er gestart met ambulante compressietherapie (zwachtelen). De zwachtels zorgen voor continu druk op het weefsel waardoor de kleppen in de aderen weer kunnen sluiten en het vocht uit de benen gaat. Door hierbij regelmatig te bewegen wordt de kuitspier geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat het bloed weer richting het hart wordt gepompt. Veel lichaamsbeweging heeft een ondersteunend en dus beter effect op de zwachtels dan wanneer men stil zit. Wij werken met de nieuwste zwachteltechnieken welke sneller en beter resultaat geven.

Therapeutisch elastische kous (steunkous)

Wanneer er geen oedeemafname meer plaatsvindt, wordt er een therapeutisch elastische kous aangemeten voor behoud van het resultaat. Deze moet voor langere tijd of zelfs levenslang gedragen worden. Door het dragen van een steunkous wordt voorkomen dat het oedeem terug kan komen.
Er zijn tegenwoordig honderden verschillende kousen in alle kleuren en maten. Laat het dragen van een steunkous u niet afschrikken.

Endermologie

Voornamelijk bij zwangere vrouwen kan ook endermologie ingezet worden. Met deze mechanische massage wordt het vocht uit de benen gedraineerd. Het geeft tevens verlichting in de benen.

 

Heeft u ook spataderen, dikke voeten, enkels en/of onderbenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Afbeelding01
steumkouzen aanmeten