Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Pigmentproblematiek

Pigmentvlekken zijn goed te behandelen met de producten van ZO Skin Health, maar soms is het behandelen met de IPL/Laser makkelijker en sneller. Daarnaast kunnen chemische peelings en/of microneedling ook effectief zijn.

Tijdens een consult, waarbij een uitvoerige huidanalyse middels de Observe 520 plaatsvindt, kunnen we direct zien welke methode het meest geschikt is voor u.

Behandelingen

Producten van ZO Skin Health by dr. Zein Obagi

De doelstelling van de ZO Skin Health producten is het transformeren van de huid om deze weer ‘gezond’ te krijgen. Alle cellen in de huid, waaronder de pigmentcellen, worden gestimuleerd, genormaliseerd en geactiveerd. De producten bevatten een zeer geavanceerde aflevertechniek waarmee de actieve ingrediënten in de dieper gelegen huidlagen terecht komen in tegenstelling tot regulieren huidproducten. Doordat de actieve ingrediënten de pigmentcellen kunnen bereiken worden deze uiterst effectief geëgaliseerd en de productie van deze cellen wordt verminderd. Aanmaak van nieuwe gezonde cellen wordt gestimuleerd waardoor uw huid egaler en gezonder uit gaat zien.

IPL (Intense Pulsed Light)

Pigmentvlekken kunnen, afhankelijk van de diepte en het soort pigmentatie, met IPL worden behandeld. Door de verhitting van de flits zal het pigment “kapot” gaan en zal de donkere verkleuring van de huid worden verminderd. Zie ook onze licht- & lasertherapie pagina voor meer informatie over deze behandelmethode.

Chemische Peelings

Chemische peelings hebben eigenschappen om de huidteint te egaliseren, het verminderen en verhelderen van pigmentatie, het herstellen van DNA-schade door bijvoorbeeld de zon en het onderdrukken van de melanocytenactiviteit.

  • 3-Step Stimulation Peel: dit is een medische peeling die ervoor zorgt er dat, door een mix van hoog geconcentreerde zuren, uw pigmentproductie effectief onder controle komt. De hoog geconcentreerde zuren zijn salicylzuur (17%), tricholoorazijnzuur (10%) en melkzuur (5%). Ook worden fibroblasten in de huid dusdanig gestimuleerd dat de huid ook zal verstevigen en rimpels en fijne lijntjes verminderen. Door de 6% Retinol Stimulation Creme, die inbegrepen is bij deze behandeling, ondergaat de huid tevens een ongekende verjonging.
  • Controlled depth blue peel: dit is een TCA-peeling die in de diepte controleerbaar is door de blauwe kleurstof die eraan toegevoegd wordt. De intensiteit van de kleur laat zien in welke huidlaag de peeling is doorgedrongen. Hierdoor is het niet alleen de meeste veilige peeling, maar ook de meest effectieve. Zo kan deze peeling perfect doordringen tot de juiste huidlaag waarin zich ophopingen van pigmentcellen bevinden. Deze ophopingen worden dan verminderd en de pigmentaanmaak wordt gestabiliseerd. Deze peeling is voor ieder huidtype geschikt.

Op onze pagina peelings vindt u meer informatie over alle peelings die Dermacure aanbiedt.

Dermapen (micro-needling)

Dermapen behandelingen kunnen worden toegepast bij hyper- en hypopigmentatie van de huid. Met minuscule vibrerende naaldjes worden kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt elastine- en collageenaanmaak gestimuleerd en de melanineproductie wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat pigmentvlekjes verminderen.

Camouflagetherapie

Pigmentproblematiek kan bij ons worden gecamoufleerd door middel van minerale make-up (Colorescience).
De minerale make-up van colorescience kan pigmentvlekken camoufleren zonder dat de huid verstopt raakt. Tevens bevat de minerale make-up van colorescience een zonbescherming met een SPF 20, 30 of 50.

Afspraak maken

Benieuwd of wij iets kunnen betekenen voor uw pigmentvlekken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!

Voor en na foto’s

14
15
14