Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Pigmentproblematiek

Pigmentvlekken (hyperpigmentatie) zijn goed te behandelen. Wij zullen na een intakegesprek en een huidtherapeutisch onderzoek een behandelplan opstellen bestaande uit één van de onderstaande methoden of een combinatie.

Pigment problemathiek behandelingen

IPL (Intense Pulsed Light)

Pigmentvlekken kunnen, afhankelijk van de diepte en het soort pigmentatie, met IPL worden behandeld. Door de verhitting van de flits zal het pigment “kapot” gaan en zal de donkere verkleuring van de huid worden verminderd. Zie ook onze licht- & lasertherapie pagina voor meer informatie over deze behandelmethode.

Dermapen (micro-needling)

Dermapen behandelingen kunnen worden toegepast bij hyper- en hypopigmentatie van de huid. Met minuscule vibrerende naaldjes worden kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt elastine- en collageenaanmaak gestimuleerd en de melanineproductie wordt gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat pigmentvlekjes verminderen.

14
Chemische Peelings

Chemische peelings hebben eigenschappen om de huidteint te egaliseren, het verminderen en verhelderen van pigmentatie, het herstellen van DNA-schade door bijvoorbeeld de zon en het onderdrukken van de melanocytenactiviteit.

  • 3-Step Stimulation Peel: dit is een medische peeling die ervoor zorgt er dat, door een mix van hoog geconcentreerde zuren, uw pigmentproductie effectief onder controle komt. De hoog geconcentreerde zuren zijn salicylzuur (17%), tricholoorazijnzuur (10%) en melkzuur (5%). Ook worden fibroblasten in de huid dusdanig gestimuleerd dat de huid ook zal verstevigen en rimpels en fijne lijntjes verminderen. Door de 6% Retinol Stimulation Creme, die inbegrepen is bij deze behandeling, ondergaat de huid tevens een ongekende verjonging.
  • Controlled depth blue peel: dit is een TCA-peeling die in de diepte controleerbaar is door de blauwe kleurstof die eraan toegevoegd wordt. De intensiteit van de kleur laat zien in welke huidlaag de peeling is doorgedrongen. Hierdoor is het niet alleen de meeste veilige peeling, maar ook de meest effectieve. Zo kan deze peeling perfect doordringen tot de juiste huidlaag waarin zich ophopingen van pigmentcellen bevinden. Deze ophopingen worden dan verminderd en de pigmentaanmaak wordt gestabiliseerd. Deze peeling is voor ieder huidtype geschikt.

 

Op onze pagina peelings vindt u meer informatie over alle peelings die Dermacure aanbiedt.

Camouflagetherapie

Pigmentproblematiek kan bij ons worden gecamoufleerd door middel van minerale make-up (Colorescience), oxygenetix of dermacolor.
De minerale make-up van colorescience kan pigmentvlekken camoufleren zonder dat de huid verstopt raakt. Tevens bevat de minerale make-up van colorescience een zonbescherming met een SPF 20, 30 of 50.

Oxygenetix is een zuurstof doorlatende camouflage welke ook huidherstellende eigenschappen heeft. Deze camouflage is dus zelfs goed om te gebruiken na een huidbehandeling om de huid zo snel mogelijk te laten herstellen. Het bevat een SPF 25.
Dermacolor is toepasbaar op het gehele lichaam en kan veeg- en watervast worden gemaakt door fixatie na applicatie van de camouflage. Wij kijken samen met u welke camouflage het beste past bij uw huid.

15

Pigment problematiek producten

Producten van dr. Zein Obagi

De doelstelling van de producten van Dr. Zein Obagi is het transformeren van de huid om de huid weer gezond te krijgen. Alle cellen in de huid, waaronder de pigmentcellen, worden gestimuleerd, genormaliseerd en geactiveerd. De ZO Medical producten bevatten een zeer geavanceerde aflevertechniek waarmee de actieve ingrediënten in de dieper gelegen huidcellen terecht kunnen komen, in tegenstelling tot regulieren huidproducten. Doordat de actieve ingrediënten de pigmentcellen kunnen bereiken worden deze uiterst effectief geëgaliseerd en de productie van deze cellen wordt verminderd. Aanmaak van nieuwe gezonde cellen wordt gestimuleerd waardoor uw huid egaler en gezonder uit gaat zien.

14

Benieuwd of wij iets kunnen betekenen voor uw pigmentvlekken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!