Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Licht- & lasertherapie

Wat is licht- en lasertherapie?

Laser en IPL (intense pulsed light) hebben een vergelijkbare werkzaamheid, maar er zijn zeker verschillen. Zo heeft laser een parallel lopende bundel met licht (te zien als een lichtstraal), IPL daarentegen heeft een bundel licht die uiteenloopt. Een ander verschil is dat IPL meerdere golflengtes heeft en de laser maar één golflengte. Sommige indicaties kunnen met beide methoden behandeld worden, enkele huidaandoeningen kunnen alleen met laser behandeld worden. Wij hebben beide methoden in huis waardoor wij bijna iedereen kunnen behandelen.

Wat kunnen wij bij Dermacure voor u betekenen?

Tijdens de behandeling worden de juiste parameters gekozen om te behandelen. In het geval van ontharing en pigmentproblematiek reageert het pigment op de pulsen die het laserapparaat afgeeft. De energie afkomstig van het laserapparaat wordt door het pigment opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor wordt het pigment vernietigd waardoor pigmentvlekken en beharing verminderen.
In het geval van vaatproblematiek wordt de energie van het laserapparaat opgenomen door de rode kleur van het bloed (hemoglobine) en dit wordt omgezet in warmte. Dit vernietigd oppervlakkige bloedvaatjes waardoor couperose of andere vaataandoeningen verminderd zullen worden.
Wij werken met de harmony XL van Alma lasers welke gebruik maken van het zeer geavanceerde AFT (advanced fluorescent technology). Deze techniek zorgt ervoor dat UV licht dat niet gebruikt wordt, vanwege de verschillende golflengtes van IPL, omgezet wordt in bruikbaar licht. Hiermee kan met lagere instellingen meer resultaat verkregen worden. Daarnaast zorgt het ook voor minder risico’s en bijwerkingen van de huid. Een efficiëntere en doelgerichtere behandeling dus!

Behandelgebieden

Wij kunnen de onderstaande huidaandoeningen behandelen met IPL/lasertherapie. Voor meer informatie over de behandeling kunt u klikken op de aandoening.

Beenvaatjes

Couperose

Definitieve ontharing

Ongewenste haargroei

Pigmentvlekken

Spider naevi

Bent u benieuwd of wij met IPL of laser iets voor uw huid kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!