Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Contourverbetering/Endermologie

Wat is contourverbetering?

 

Contourverbetering is een effectieve mechanische vorm van diepe bindweefselmassage.  Het apparaat heeft de roll-techniek en de lift-techniek welke zijn gebaseerd op het afrollen en oppakken van de huid. Door de rollende en zuigende beweging komen huidplooien los van elkaar waardoor het weefsel beter wordt voorzien van zuurstofrijk bloed. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd door het afvoerende effect op de lymfecirculatie. Daarnaast beschikt het apparaat over infrarood en radiofrequentie waardoor het dieper in de huid doordringt.

Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat deze techniek de lipolyse (vetverbranding) stimuleert en de huid verstrakt. Doordat het wetenschappelijk bewezen is hebben wij een goede samenwerking met plastisch chirurgen welke cliënten doorsturen na een cosmetische ingreep.

In het gezicht wordt de lift-techniek toegepast met behulp van een kleine behandelkop. Deze is voorzien van klepjes die de huid telkens liften en weer loslaten zodat weefsels in het gezicht en de half actief worden gemasseerd.

Endermologie05

Indicaties

 

Contourverbetering / endermologie kan worden toegepast bij:

  • Rimpels en verslapping van de huid
  • Cellulite (sinaasappelhuid)
  • Hertekenen van lichaamsplooien
  • Nazorg bij liposuctie en plastische chirurgie
  • Zwangerschapsstriemen en verslapping van de buik
Endermologie02

Bij alle vormen van oedeem is het behandeldoel het draineren van het vocht in het weefsel en het losmaken van eventuele fibrose. Het is een goede aanvullende behandeling om het oedeem te verminderen, het weefsel te versoepelen en pijn te verminderen.
Bij littekens zorgen de behandelingen voor versoepeling van het littekenweefsel en afname van pijn.

Na plastische chirurgie kan de behandeling zorgen voor het versnellen van het genezingsproces en het versterken van onderliggend weefsel.

Lipomassage is een proces welke inspeelt op het lipolyse proces (vetafbraak). Voordat vetten daadwerkelijk worden verbrand, moeten deze vetten beschikbaar komen voor de spieren. Waar dit met sporten niet haalbaar is, wordt met lipomassage lokale vetafbraak bevorderd. In de behandelde zones zullen de lokale vetcellen energie (vrije vetzuren) vrij laten komen in de spier. Deze vrije vetzuren zullen worden verbrand wanneer er binnen 6 uur na de behandeling matig intensief wordt bewogen. Goede voorbeelden hiervan zijn: fietsen, crosstrainer, (snel)wandelen, hardlopen, krachttraining of groepslessen. Het juiste voedingspatroon is hierbij ook enorm van belang. Zorg ervoor dat de verhouding van vetten, koolhydraten en eiwitten in balans zijn, dit zal ervoor zorgen dat het te boeken resultaat nog groter is.

 

BELANGRIJK: Lipomassage is geen wondermiddel. Wanneer u niet (voldoende) beweegt en niet op uw voeding let zullen de resultaten tegenvallen. U zult zelf aan de slag moeten om het maximale uit deze behandelingen te halen. Het is wel een uitstekende aanvulling op een afslanktraject, waarbij enkel met training en voeding onvoldoende resultaat behaald wordt voor hardnekkige vetten.

Voor en na foto lipomassage behandeling

Endermologie03

Tarieven

Er zijn minimaal 1 tot 2 kuren nodig om het gewenste resultaat te behalen. Deze behandelingen zijn verspreid over 3 tot 4 maanden. Om het resultaat vast te houden dient er 1x per 4 weken een onderhoudsbehandeling plaats te vinden.
Een kuur bestaat uit 9 behandelingen en de kosten zijn € 600,- (45 min. per behandeling)

Wil u 2 of 3 zones behandelen, dan zijn de kosten € 100,- per behandeling.

Benieuwd of endermologie ook een goede toevoeging kan zijn in uw behandeling tegen cellulite, rimpels, littekens e.d. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!