Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Endermologie

Wat is endermologie?

Endermologie is een effectieve mechanische vorm van diepe bindweefselmassage die wordt uitgevoerd met behulp van het LPG-apparaat. Het LPG apparaat heeft de roll-techniek en de lift-techniek welke zijn gebaseerd op het afrollen en oppakken van de huid. Door de rollende en zuigende beweging komen huidplooien los van elkaar waardoor het weefsel beter wordt voorzien van zuurstofrijk bloed. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd door het afvoerende effect op de lymfecirculatie.

 

Op het lichaam wordt de roll-techniek toegepast met behulp van gemotoriseerde behandelkoppen welke een huidplooi aanzuigen en laten afrollen (zonder dat hierbij geknepen wordt) om zo de huid mechanisch te masseren. De structuur, de doorbloeding en de afvoer van lymfevocht van het weefsel verbetert. Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat deze techniek de lipolyse (vetverbranding) stimuleert en de huid verstrakt. Doordat het wetenschappelijk bewezen is hebben wij een goede samenwerking met plastisch chirurgen welke cliënten doorsturen na een cosmetische ingreep.

In het gezicht wordt de lift-techniek toegepast met behulp van een kleine behandelkop. Deze is voorzien van klepjes die de huid telkens liften en weer loslaten zodat weefsels in het gezicht en de half actief worden gemasseerd.

Endermologie05

Endermotherapie

Deze toepassing is therapeutisch en kan worden ingezet wanneer er sprake is van een van de volgende pathologieën op het lichaam of gezicht:

 

Overige indicaties

Endermotherapie kan ook ingezet worden bij de volgende indicaties:

 

  • Rimpels/verslapping van de huid
  • Cellulite (sinaasappelhuid)
  • Vochtophopingen
  • Hertekenen van lichaamsplooien
  • Nazorg liposuctie/plastische chirurgie
  • Zwangerschapsstriemen/verslapping buik
  • Bestraalde huid

Bij alle vormen van oedeem is het behandeldoel het draineren van het vocht in het weefsel en het losmaken van eventuele fibrose. Het is een goede aanvullende behandeling om het oedeem te verminderen, het weefsel te versoepelen en pijn te verminderen.
Bij littekens zorgen de behandelingen voor versoepeling van het littekenweefsel en afname van pijn.
Ook kan worden gedacht aan endermotherapie bij de nabehandeling van radiotherapie. Bestralingen zorgen ervoor dat ook het gezonde weefsel wordt aangetast en de huid is na afloop van de behandelingen vaak pijnlijk, verhard, oedemateus en geïrriteerd.
Endermotherapie werkt uitstekend bij lipohypertrofie ofwel spuitplekken bij bijvoorbeeld diabetici. Op de lichaamsdelen waar insuline gespoten wordt kan littekenweefsel ontstaan welke voelen als verhardingen in de huid. Dat wordt lipohypertrofie genoemd. Met endermotherapie worden de verhardingen zachter.
Na plastische chirurgie kan endermologie zorgen voor het versnellen van het genezingsproces en het versterken van onderliggend weefsel.

Lipomassage

Deze behandelingen zijn specifiek gericht op een bepaalde zone van het lichaam. Het kan zijn dat u al langere tijd bezig bent met afvallen maar op bepaalde plekken zoals de buik, de heupen of bovenbenen/billen geen resultaat boekt, zelfs niet met sporten. Lipomassage kan in dit geval voor u de oplossing zijn!
Maar ook na een zwangerschap wordt lypomassage vaak op de buik ingezet. De huid is uitgerekt geweest en de massage kan ervoor zorgen dat de huid weer strakker wordt.

Toepassingen kunnen zijn: cellulite, lokaal vet, hertekenen van lichaamsplooien, verslapping, zwangerschapsstriemen. Door cellulite worden bindweefselstructuren (septas) uitgerekt tot een punt waarop ze niet verder kunnen rekken (zie afbeelding). Het resultaat hiervan is dat de huid hierdoor naar binnen getrokken wordt wat een hobbelig aspect geeft aan de huid.

Endermologie02

Voor en na foto lipomassage behandeling

Endermologie03

Lipomassage is een proces welke inspeelt op het lipolyse proces (vetafbraak). Voordat vetten daadwerkelijk worden verbrand, moeten deze vetten beschikbaar komen voor de spieren. Waar dit met sporten niet haalbaar is, wordt met lipomassage lokale vetafbraak bevorderd. In de behandelde zones zullen de lokale vetcellen energie (vrije vetzuren) vrij laten komen in de spier. Deze vrije vetzuren zullen worden verbrand wanneer er binnen 6 uur na de behandeling matig intensief wordt bewogen. Goede voorbeelden hiervan zijn: fietsen, crosstrainer, (snel)wandelen, hardlopen, krachttraining of groepslessen. Het juiste voedingspatroon is hierbij ook enorm van belang. Zorg ervoor dat de verhouding van vetten, koolhydraten en eiwitten in balans zijn, dit zal ervoor zorgen dat het te boeken resultaat nog groter is.

BELANGRIJK: Lipomassage is geen wondermiddel. Wanneer u niet (voldoende) beweegt en niet op uw voeding let zullen de resultaten tegenvallen. U zult zelf aan de slag moeten om het maximale uit deze behandelingen te halen. Het is wel een uitstekende aanvulling op een afslanktraject waarbij enkel met training en voeding onvoldoende resultaat behaald wordt voor hardnekkige vetten.

Endermolift

De endermolift kan worden toegepast in het gezicht. Zo kunnen verouderingstekenen in het gezicht of de hals worden behandeld, maar ook kan de huid worden verstevigd met deze techniek. Door de behandelkop op de juiste manier op de huid te plaatsen worden rimpels uit elkaar gerekt en worden fibroblasten gestimuleerd om elastine- en collageenvezels aan te maken. Deze vezels zorgen voor versteviging van de huid. Ook heeft de endermolift een verhelderend effect op uw huidskleur.

Endermologie04

Tarieven

Er zijn minimaal 15 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Deze behandelingen zijn verspreid over 3-4 maanden. Om het resultaat vast te houden dient er 1x per 4 weken een onderhoudsbehandeling plaats te vinden.
Voor eenbehandeling plannen wij 45 minuten in.

1e 10 lypomassages €650,-

2e 10 lypomassages €625,-

1e 10 endermolift behandelingen €450,-

2e 10 endermolift behandelingen €425,-

Losse lypomassage €67,50

Losse endermolift behandeling €47,50

 

Benieuwd of endermologie ook een goede toevoeging kan zijn in uw behandeling tegen cellulite, rimpels, littekens, oedeem e.d. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!