Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Dermapen

Wat is een dermapen?

Een behandeling met een dermapen is een vorm van microneedling. De dermapen bevat minuscule naaldjes die door middel van vibratie in de huid komen. Hierdoor worden kleine kanaaltjes in de huid gevormd. Door deze kanaaltjes wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken, waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid op gang komt.

Voorheen werd er veelal gebruik gemaakt van een roller of een ‘stampertje’ met naaldjes. De dermapen werkt echter sneller, effectiever en nauwkeuriger. De naaldjes gaan met een hoge snelheid loodrecht de huid in, hierdoor wordt de huid meer geactiveerd en minder beschadigd. Wel wordt aangeraden om de dermapen te combineren met de dermaroller. Zo kunt u thuis meewerken aan een zo optimaal mogelijk resultaat!

De behandeling kan worden ingezet voor algehele huidverbetering. Elastine en collageen zijn twee belangrijke vezels in onze huid omdat zij een grote rol spelen voor de stevigheid en elasticiteit. Door in- en externe factoren, zoals bijvoorbeeld het verouderingsproces van de huid en zonlicht, kan de aanmaak van deze vezels afnemen. Door een behandeling met de dermapen worden fibroblasten (cellen die zorgen voor de aanmaak van bepaalde vezels) aangezet tot aanmaak van collageen en elastine.

foto777

Wat doet een dermapen behandeling voor uw huid?

Na een aantal behandelingen merkt u al dat de huid steviger en gladder is. Acne(littekens) en oppervlakkige rimpels verminderen geleidelijk. De celdeling krijgt een enorme boost, waardoor oude cellen afschilferen in de weken na de behandeling. Gezonde nieuwe cellen worden versneld aangemaakt. De hoornlaag (bovenste huidlaag) wordt weer dun, zoals deze hoort te zijn, en er is een kleinere kans op verstoppingen door talg. Teveel aan pigment, bij bijvoorbeeld ouderdomsvlekken, welke zich in de bovenste huidlagen bevinden, verdwijnt of vervaagd. Dit komt ook door de versnelde afschilfering van de hoornlaag. Serums met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen worden beter in de huid opgenomen. ‘Uw huidteint wordt egaler en stralender

De dermapen wordt ingezet worden voor de behandeling van:

  • Verslapte, verouderde huid
  • Littekens (acne, operatief, brandwonden)
  • Fijne lijntjes, rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Vergrote poriën
  • Acne

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om een verandering in de huid teweeg te brengen is er tijd nodig. Geleidelijk treedt er verbetering op in het bindweefsel. Na gemiddeld 4-6 weken zal de huid er beter uit gaan zien. Het verbeteringsproces gaat door tot ongeveer een half jaar na de laatste behandeling. Net als bij andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe groter het effect.

Afhankelijk van het huidprobleem zijn er gemiddeld zes behandelingen in kuurverband nodig voor een goed resultaat. Door op deze manier te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat het proces goed gevolgd kan worden.

Intake en behandeling

Voorafgaand aan de behandeling heeft u met ons een intakegesprek. Tijdens het gesprek wordt goed naar uw klacht en wensen geluisterd. Na een uitgebreide analyse van uw huid zullen wij een behandelvoorstel doen en nog meer informatie over de behandeling geven.

De behandeling is niet geheel pijnloos. Afhankelijk van de regio die behandeld wordt kunnen wij een verdovende crème adviseren, zoals Emla-crème. Tijdens de intake zullen wij u hierover meer informatie geven.

Vóór de behandeling reinigen we de huid grondig en brengen een vitamine A,C&E oil aan op uw huid. Deze zorgt er onder andere voor dat de dermapen goed over de huid kan glijden. Maar een net zo belangrijke bijkomstigheid is dat de A,C&E oil door de gemaakte kanaaltjes daadwerkelijk tot in de juiste huidlaag terecht komt voor een optimale werkzaamheid. Met roterende bewegingen wordt het gehele behandelgebied behandeld. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak.

Benieuwd of een dermapen behandeling geschikt is om uw huid een oppepper te geven? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!

Huidveroudering02