Skip to main content

Beenvaatjes Behandeling met de Clarity II Laser

Last van ontsierende beenvaatjes of kleine spataderen? Deze fijne, blauwe of paarse adertjes zijn vaak zichtbaar op de benen en kunnen cosmetisch storend zijn. Met onze geavanceerde Clarity II laser kunnen we deze vaatafwijkingen snel en effectief behandelen, waardoor je huid weer egaal en glad wordt.

Boek een consult

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes, ook wel bekend als kleine spataderen of teleangiëctasieën, zijn fijne rode, blauwe of paarse vaatjes die zichtbaar zijn onder het huidoppervlak. Hoewel ze vaak onschuldig zijn, kunnen ze cosmetisch storend zijn en soms gepaard gaan met klachten zoals een zwaar of vermoeid gevoel in de benen.

Typische symptomen van beenvaatjes:

•Kleine, zichtbare adertjes op de benen
•Blauwe, rode of paarse vaatjes, vaak in een spinvormig patroon
•Esthetische ongemakken, vooral bij warm weer of langdurig staan

Hoe werkt de Clarity II laserbehandeling voor beenvaatjes?

De Clarity II laser is een krachtige, geavanceerde laser die specifiek is ontworpen om ongewenste bloedvaatjes effectief te verwijderen. De laserenergie wordt gericht op het hemoglobine in de bloedvaatjes, wat ervoor zorgt dat het vaatje samenklapt en door het lichaam op natuurlijke wijze wordt afgebroken. De omliggende huid blijft hierbij intact, wat zorgt voor een veilige en nauwkeurige behandeling.

Voordelen van de laserbehandeling voor beenvaatjes:

Effectieve behandeling van kleine spataderen en oppervlakkige beenvaatjes
Snelle resultaten, vaak zichtbaar na één tot twee behandelingen
Minimale hersteltijd, je kunt vrijwel direct je normale activiteiten hervatten
Veilige behandeling zonder risico op littekens of schade aan de omliggende huid
Geschikt voor verschillende huidtypen en alle leeftijden

Waarom kiezen voor de CLARITY II bloedvaatjes behandeling?

Dit kun je verwachten bij Huidkliniek Dermacure:

01. Zichtbare resultaten na één behandeling

De laserbehandeling met de Clarity II zorgt al na één sessie voor een aanzienlijke vermindering van zichtbare beenvaatjes. De laser richt zich direct op de bloedvaatjes, waardoor deze effectief worden afgebroken en door het lichaam worden verwijderd. Dit resulteert in een stralende, egalere huid na slechts enkele weken.

02. Minimale hersteltijd en geen downtime

Na de behandeling kun je vrijwel direct je dagelijkse activiteiten hervatten. De behandeling is non-invasief en zorgt voor minimale roodheid of zwelling, wat betekent dat je geen lange herstelperiode nodig hebt en direct door kunt met je dagelijkse routine.

03. Veilig en effectief voor alle huidtypes

De geavanceerde technologie van de Clarity II laser maakt de behandeling veilig en effectief voor zowel lichte als donkere huidtypes. De nauwkeurige instelling van de laser zorgt ervoor dat de omliggende huid niet wordt beschadigd, waardoor de behandeling geschikt is voor een breed scala aan huidtypen en condities.

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

In de meeste gevallen zijn één tot drie behandelingen voldoende om de beenvaatjes effectief te verwijderen. Dit hangt af van de grootte en diepte van de vaatjes. Onze specialisten zullen tijdens het consult een persoonlijk behandelplan met je doornemen en aangeven hoeveel sessies nodig zijn voor optimale resultaten.

Wat kun je verwachten tijdens de behandeling?

De behandeling met de Clarity II laser is relatief kort en duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied. Tijdens de procedure voel je een lichte warmte of tinteling op de huid, maar de meeste patiënten vinden de behandeling goed te verdragen. Er is geen verdoving nodig.

Hoe lang blijven de resultaten?

De behandelde beenvaatjes verdwijnen meestal volledig en keren niet terug. Nieuwe vaatjes kunnen echter in de toekomst ontstaan, vooral door factoren zoals erfelijkheid, hormonale veranderingen of langdurig staan.

Wanneer zie ik resultaat?

Hoewel je direct na de behandeling al verbetering kunt zien, worden de definitieve resultaten vaak binnen 2 tot 6 weken zichtbaar, afhankelijk van de reactie van je huid.

Maak een afspraak voor een consult.

Wil je van je vervelende beenvaatjes af en genieten van mooiere, egale benen? Boek vandaag nog een consult en ontdek hoe onze laserbehandeling je kan helpen om weer zelfverzekerd in het leven te staan.

Boek een consult