Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

ZO Skin Health

Heeft u geen ernstige huidproblemen maar vindt u het wel belangrijk uw huid goed te verzorgen, onderhouden en huidveroudering tegen te werken? Hiervoor ontwikkelde Dr. Zein Obagi de ZO Skin Health lijn, de cosmetische productenlijn om weer een gezonde huid te creëren.

Productlijn

Dr. Zein Obagi bestrijdt milde tot ernstige huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Er zal een protocol opgesteld worden bestaande uit meerdere effectieve producten met hierin actieve ingrediënten.

 

Anders dan traditionele anti-aging huidverzorgingsproducten werkt ZO Skin Health op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden. Het ‘ZO Saturation Program’ helpt om optimale huidgezondheid te creëren door meerdere ‘lagen’ retinol (het enige bewezen bestanddeel tegen veroudering), anti-oxidanten, peptiden en vitamines aan te brengen op de huid. Zo wordt het herstel van de huid te versneld en wordt de huidconditie verbeterd voor een jongere, gezondere en stralendere huid.

Proces

Naarmate wij ouder worden, worden onze huidcellen steeds luier en sommige huidcellen raken zelfs in een inactieve toestand, een soort winterslaap. Naast natuurlijke veroudering wordt de huid gedurende het leven voortdurend blootgesteld aan allerlei invloeden, zoals bijvoorbeeld zonlicht, sigarettenrook en andere factoren. Hierdoor wordt de huid beschadigd, beïnvloed en verminderen de celfuncties. Dit uit zicht door fijne lijntjes, rimpels, verslapping van de huid, een vale en/of oneffen kleur, pigmentvlekken, of zelfs acne en andere huidaandoeningen. Dit zijn allen tekenen van een huid die uit balans is.

 

Nu vraagt u zich misschien af wat deze producten zo bijzonder maakt, elk product beweert goed te zijn… De reden waarom deze producten wél degelijk huidverbetering laten zien is de gepatenteerde aflevertechniek van de actieve ingrediënten in de diepere huidlagen. Wanneer u een ander product koopt van merk “x” zult u weinig reactie zien van de huid maar ook gedurende de weken vrij weinig verschil. Het probleem is dat het extreem moeilijk is de actieve ingrediënten bij de juiste cellen te krijgen, waarmee uw huid zal worden gestimuleerd en geactiveerd om zichzelf te verbeteren. Deze cellen liggen namelijk niet oppervlakkig in de huid en van nature heeft de huid een barrièrefunctie om ervoor te zorgen dat niets zomaar in de huid kan dringen. Dr. Zein Obagi heeft een uiterst effectieve formule ontwikkeld die op een veilige en zeer efficiënte manier door deze huidlagen kan dringen om zo lichaamseigen cellen aan het werk te zetten. Dit zal de eerste weken reactie geven van de huid zoals roodheid en schilfering, maar dit is dan ook een zeer gewenste reactie. Dit is namelijk een teken dat celvernieuwing wordt geactiveerd en uw huid aan het werken is aan een betere versie van zichzelf.
Toepasbaarheid
• Ouderdomsvlekken
• Fijne lijntjes en rimpels
• Ruwe huid
• Huidverslapping
• Vale huid
• Pigmentvlekken
Dr. Obagi raadt een 5-stappen programma aan (reinigen, activeren, stimuleren, kalmeren + voeden en beschermen), waarin producten worden gebruikt die echt uniek zijn.
1. Reinigen
Om de structuur te verbeteren, dofheid te elimineren en de penetratie van de volgende stappen te verbeteren. Deze ZO Skin Health producten verwijderen onzuiverheden, neutraliseren vrije radicalen en voeden de huid met krachtige anti-oxidanten.
2. Activeren
Om de penetratie van de actieve ingrediënten te bevorderen. Deze producten verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen en talg zodat de actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen.
3. Stimuleren
Deze producten worden ingezet om pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de collageen- en elastineproductie te stimuleren. Deze ZO Skin Health producten verbeteren de celfunctie. Alle producten bevatten retinol: zoals eerder genoemd is dit is het meest effectieve ingrediënt om de celvernieuwing te stimuleren en daarmee veroudering tegen te gaan.
4. Kalmeren en voeden
Om de huid te verzorgen en te kalmeren nadat de bovenste huidlaag geëxfolieerd is en de krachtige ingrediënten zijn aangebracht, worden deze ZO Skin Health producten met kalmerende ingrediënten gebruikt om eventuele irritatie en roodheid te verminderen. Deze kunnen opspelen na het gebruik van retinol en vitamine C in hoge concentraties. De kalmerende producten zorgen ook voor een betere hydratatie van de huid door de voedende ingrediënten.
5. Beschermen
Om de huid te beschermen tegen toekomstige schade raadt Dr. Zein Obagi, net als wij, aan om een UVA/UVB bescherming te gebruiken. Deze zonbescherming moet een SPF van minimaal 30 bevatten welke u dagelijks dient te smeren. Zowel in de zomer als in de winter.
Op korte en lange termijn zullen zichtbare verbeteringen te zien zijn in rimpels en lijntjes, donkere (ouderdoms-) vlekken, huidtoon, structuur, stevigheid en elasticiteit. Door langdurig gebruik van het “ZO Skin Health Saturation Program” wordt huidveroudering verder tegengegaan, met een jonger uitziende huid als resultaat. Ga de ZO Skin Health uitdaging nu aan en vind de juiste producten om de strijd tegen anti-aging aan te gaan!

 

Benieuwd wat ZO Skin Health voor u kan betekenen voor uw huid? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!

 

Voor meer informatie over ZO Skin Health kunt u ook terecht op zoskinhealth.nl