Praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie

Huidverbetering

Huidverbetering?

Ieder mens is uniek, ieder lichaam is anders en daarmee ook elke huid. Naast dat de huid beïnvloed wordt door interne factoren wordt de huid in de loop van de jaren beschadigd als gevolg van blootstelling aan ultraviolette straling. Dit heeft als gevolg dat de huid kan gaan afwijken van de ‘normale’ conditie en er verschillende huidtypes en huidafwijkingen kunnen ontstaan.
Zoals:
– Een gevoelige huid
– Droge huid
– Verouderde huid
– Vette huid
– Grove poriën
– Keratosis pilaris
– Zonschade

Wat kunnen wij bij Dermacure voor u betekenen?

Om uw huid te verbeteren en in de juiste huidconditie te brengen, bent u bij ons op de juiste plaats! Met behulp van onze producten en behandelingen kunnen wij de huid van binnenuit stimuleren en activeren zodat u weer een gezonde huid krijgt. De therapeutische producten die wij gebruiken gaan vele malen dieper dan een standaard verzorgende crème en zijn daardoor wél effectief.
Een gezonde huid heeft 7 eigenschappen:
– Glad
– Stevig
– Egaal
– Normaal van textuur
– Goed gehydrateerd
– Tolerant
– Vrij van ziektes en symptomen
Na een intakegesprek en huidanalyse zullen wij een behandelplan opstellen bestaande uit een of meerdere onderstaande behandelingen.

Producten Dr. Zein Obagi

Wij werken inmiddels al vele jaren met de productenlijn van Dr. Zein Obagi, een vooruitstrevende dermatoloog uit Amerika. Dr. Zein Obagi heeft tijdens het oprichten van deze productlijn altijd een filosofie voor ogen, welke het basisprincipe is geworden van de gehele productlijn. Dr. Zein Obagi heeft producten ontwikkeld met een therapeutische werking, die gericht zijn op het creëren en onderhouden van een gezonde huid. Belangrijk hierbij is dat de hele gezondheid van de huid wordt aangepakt en niet enkel een bepaald aspect of klacht.
De producten van Dr. Zein Obagi bevatten hoge concentraties actieve ingrediënten (o.a. retinol = vitamine A zuur) welke middels een unieke en gepatenteerde aflevertechniek in de huid worden gebracht. Dit is precies wat de producten zo effectief maakt en tevens ook de reden waarom andere producten niet cosmetische producten niet zo effectief zijn. Actieve ingrediënten zijn zeer lastig te stabiliseren in crème. Al helemaal wanneer ze ook nog over een juiste aflevertechniek moeten beschikken zodat de actieve ingrediënten ook daadwerkelijk op de juiste plaats in de huid terecht komen en niet in de barrièrelaag (= bovenste laag) van de huid stranden.
Wij zien de verbluffende resultaten keer op keer in onze praktijk. Voor meer informatie, zie onze Dr. Zein Obagi pagina voor alle productlijnen.

Dermapen (microneedling)

Zoals het woord al zegt wordt er met hele kleine naaldjes in de huid geprikt waardoor er kleine kanaaltjes in de huid ontstaan. Deze kanaaltjes zijn zo dun dat ze nauwelijks met het oog zichtbaar zijn. De huid wordt op deze manier geactiveerd, waardoor het natuurlijk herstelproces van de huid op gang komt. Door de prikkeling van de naaldjes in het bindweefsel van de huid komen fibroblasten (groei- en helende cellen) vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen- en elastinevezels. Deze geven stevigheid en elasticiteit aan de huid. Deze behandeling kan voor een maximaal resultaat gecombineerd worden met een dermaroller voor thuisgebruik. Voor meer informatie zie onze pagina over de behandeling dermapen

Chemische peelings

Wij werken met verschillende chemische peelings welke afgestemd op elke huid. Chemische peelings zijn een goede aanvulling op het gebruik van de producten van Dr. Zein Obagi. De werking van chemische peelings is vooral het verbeteren van de vochtbalans in de huid, het verminderen van de talgproductie, het verfijnen van rimpels en fijne lijntjes, het stimuleren van de collageenproductie, het verminderen van pigmentatie en het egaliseren van de huidteint. Voor het optimale resultaat dienen ook deze chemische peelings in kuurverband toegepast te worden.
De Facial Simulator peel
Dit is een AHA (Alpha Hydroxy Acid) en BHA (Beta Hydroxy Acid) peeling met onder andere salicylzuur, melkzuur en citroenzuur. Het is een superficiële peeling wat inhoudt dat het zuur in de bovenste lagen van de epidermis blijft. De genoemde ingrediënten hebben een stimulerende, exfoliërende en ontstekingsremmende werking op de huid. Het stimuleert de celvernieuwing, vermindert fijne lijntjes, werkt verhelderend en verbetert de structuur van de huid. De peeling is het best in kuurverband toe te passen (bij voorkeur 6x over 6 maanden) en heeft als voordeel dat het nauwelijks schilfering geeft. Het is ook mogelijk deze minder vaak toe te passen, maar de resultaten zijn het mooist in kuurverband.
3-Step Stimulation Peel
Dit is een middeldiepe peeling die ervoor zorgt dat fibroblasten in de huid dusdanig gestimuleerd worden dat de huid zal verstrakken en rimpels en fijne lijntjes verminderen. De hoog geconcentreerde zuren aanwezig in deze peeling zijn salicylzuur (17%), tricholoorazijnzuur (10%) en melkzuur (5%). Door de 6% Retinol Stimulation Crème, die inbegrepen is bij deze behandeling, ondergaat de huid een ongekende verjonging.
Controlled depth blue peel
Dit is een TCA-peeling die in de diepte controleerbaar is door de blauwe kleurstof die eraan toegevoegd wordt. De intensiteit van de kleur laat zien in welke huidlaag de peeling is doorgedrongen. Hierdoor is het niet alleen de meeste veilige peeling, maar ook de meest effectieve. Doordat de bovenste huidlaag compleet vernieuwd wordt na uitvoering van deze peeling worden collageen en elastine gestimuleerd een nieuwe stevigere huid te maken. Het kan doordringen tot in de bovenste laag van de reticulaire dermis waardoor het een middeldiepe tot diepe peeling wordt genoemd.
Deze peeling is voor ieder huidtype geschikt.
Voor meer informatie zie onze pagina met peelings.

Microdermabrasie

Bij deze methode wordt het bovenste dode huidlaagje verwijderd met behulp van zandkristallen. Door deze behandeling wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken en de productie van collageen en elastine (in de lederhuid) wordt verhoogd. Ook de doorbloeding verbetert hierdoor aanzienlijk. Dit resulteert in een mooie, gezonde en frisse huid die glad en soepel aanvoel. Ook hier geld dat wanneer je verbetering van de huid wilt krijgen je de behandeling in kuurverband moet doen. Uiteraard kan de behandeling ook los uitgevoerd worden maar dan moet uw verwachtingspatroon ook bijgesteld worden.
Benieuwd of wij uw huid een boost kunnen geven zodat de huid weer kan stralen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!